avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... masina spalat in garantie. vreau inlocuire produs pt ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

masina spalat in garantie. vreau inlocuire produs pt neconformitate si functionare defectuoasa

buna ziua! ma numesc Angelica. am o masina de spalat din august 2009; face zgomote urate la stoarcere; a fost service-ul de 2 ori, a spus ca problema e ca sta pe parchet si ca de la vibratii, am asezat-o pe ciment si face la fel de urat. masina e la vreo 15 mil, are functie super silent, dar ea turuie ca un elicopter; plus ca scoate rufe curate doar daca le bag curate, le scoate cu aceleasi pete, si cateodata nici mirosul nu-l scoate din ele.
cum procedez pentru a putea avea masina care ar trebui sa o am: noua si de calitatea (fara turuit la functionare si sa spele cum trebuie)? pt ca service-ul zice ca masina nu are nimic. ce drepturi am? cui trebuie sa ma adresez? pot cere inlocuire de produs? cum procedez?
va rog un sfat, un ajutor!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: angyca , utilizator 22:22, 16 Iunie 2010
Buna seara ! Avand in vedere concluziile celor de la service nu aveti nicio sansa de inlocuire a produsului . Puteti face o sesizare la OPC , insa ce dovezi scrise puteti aduce in sprijinul petitiei dvs. .
adica nu pot face nimic?! trebuie sa raman cu produsul asa cum e? n-am nici un drept ca si consumator? ce zice service-ul e litera de lege? pot chema o terta persoana sa examineze produsul? nu stiu? intreb si eu...ca nu stiu cum sa procedez....
atunci garantia ce face? ca aparatul meu electrocasnic nu functioneaza conf functiilor si calitatii produsului.....
e total aiurea sa cumperi ceva super nu-stiu-cum...si sa fii stresat cand e pus in functiune....ca face zgomot mare, ca deranjez vecinii, ca nu pot sa o las singura sa maduc sa-mi rezolv alta treaba...trebuie sa o pazesc....sa nu bubuie....
Situatia sa fie chiar asa cum o prezentati dvs. si firma care asigura service-ul sa nu constate nicio neregula in functionarea masinii ? Nu am auzit pana acum , de regula firmele sunt interesate de rezolvarea unor astfel de probleme majore cum le prezentati dvs. . Daca zgomotul produs este peste limita admisa de caracteristicile produsului si nu se datoreaza utilizarii neadecvate sau in conditii neadecvate , incercati o examinare aprodusului de catre alta firma autorizata pt astfel de lucrari , apoi sesizati firma vanzatoare a produsului si OPC-ul , putand eventual sa actionati in instanta ulterior , in functie de rezultatele obtinute .
va multumesc pt raspuns! pana la urma s-a rezolvat!
astazi a venit service-ul iar, in urma sesizarii facute de catre mine vanzatorului....si surpriza! a gasit cauza zgomotelor, remediindu-le!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme combina frigorifica ionel82 ionel82 Buna ziua,va scriu in speranta ca voi gasi rezolvare la problema mea:in luna Decembrie 2014 am achizitionat o combina frigorifica marca Ariston Hotpoint si ... (vezi toată discuția)
Produs defect, problema inlocuire MariusPC MariusPC In data de 9.02.2011 am achizitionat o masina de spalat de la Altex , in urma folosiri produsului am constatat ca masina are un defect si anume in timp ce ... (vezi toată discuția)
Garantie televizor anamd anamd buna ziua, in august 2012 am achizitionat un televizor Smasung Led Smart TV, televizor care la sf lunii septembrie s-a stricat. Vanzatorul m-a indrumat catre ... (vezi toată discuția)