avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

Buna seara. Am si eu o problema. Acum 3 ani si ceva, mai exact pe 25.04.2007 am avut un accident de masina. Eu am fost vinovata, am calcat o femeie pe trecerea de pietoni, ea traversand pe rosu. Femeia a avut glezna rupta si a primit 7 zile de spitalizare. Eu i-am platit cheltuielile care le-a avut in spital si daune 60 de milioane. Ea a dat declaratie la politie ca isi retrage plangerea si ca nu mai are nici o pretentie. Acum dupa 3 ani primesc citatie ca m-a dat in judecata. Ce poate sa-mi mai ceara? Daca a dat declaratia aia mai poate sa emita vreo pretentie dupa 3 ani?
"Eu am fost vinovata, am calcat o femeie pe trecerea de pietoni, ea traversand pe rosu. " - Din fraza asta, pietonul este vinovat, nu dvs.
Aveti o copie dupa declaratia dansei data la politie, prcum isi retrage plangerea?
:D da asa e.nu am formulat eu corect.in procesul verbal scrie ca a fost vina ei nu a mea. copia dupa declaratie nu o am deocamdata dar am vorbit cu politistul care s-a ocupat de dosar si mi-a zis ca maine pot sa ma duc sa-mi dea copie si dupa declaratie si dupa procesul verbal
Pai daca in procesul verbal intocmit de politia rutiera la fata locului, dvs nu aveti nicio vina, pietonul sa va dea in judecata (probabil face parte din cei 20% din cetatenii scandalagii care umplu tribunalele degeaba). Cu siguranta la fata locului au fost martori, poate nu oculari (care sa fi fost chiar in momentul accidentului) dar a fost cel putin un martor asistent. Daca dvs spuneti ca ati trecut pe VERDE, p-v spune acelasi lucru si martorul asistent la fel, va faceti griji degeaba
martori au fost dar nu a depus niciunul declaratie. dar totusi eu sunt nelamurita de ce i s-a aprobat ei sa ma dea in judecata atata timp cat a declarat ca nu are pretentii si ca isi retrage plangerea si dosarul s-a inchis acum 3 ani...eu am primit si scrisoare acasa ca s-a inchis dosarul.
pai cel mai simplu este sa mergeti la tribunal sa vedeti ce este la dosar, sa vedeti defapt ce doreste. angajati un avocat ca el va rezolva mai repede problemele astea si dormiti linistita. De ce a putut face asta acum? Pentru ca nimeni nu-i ingradeste dreptul la justitie. Dupa cum spuneam 20% din oamenii din tribunale sunt acolo fara un motiv anume, merg doar pe principiu "te dau in judecata pentru ..... "
Chiar daca martorii nu au dat declaratie separat pe PV trebuie sa fie si un martor, acel martor semnand PV`ul sunt de acord cu cele mentionate acolo.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
Dekan Andrei, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima ioshi ioshi Buna ziua In data de 20.08.2011 conducand autovehiculul regulamentar am lovit un pieton care traversa neregulamentar strada. Pietonul (un copil de 6 ani) a ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului valy85 valy85 buna ziua.acu cateva zile am lovit cu oglinda masinii o femeie de 83 de ani care a traversat neregulamentar prin spatele unei masini (era intro curba fara ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni! PGRazvan PGRazvan Salut, am accidentat o femeie pe trecerea de pietoni si are o fractura la mana, intrebarea mea este daca pot sa-i platesc despagubirile la femeie cu asigurarea ... (vezi toată discuția)