avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incalcarea proprietatii private
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incalcarea proprietatii private

Buna seara,
Am un vecin recalcitrant, care imi repetate randuri mi-a terorizat familia cu amenintari, jigniri si chiar violenta. Asemeni, in curtea casei mele arunca diferite obiecte sau intra fara retinere. Imi este teama pentru siguranta fiului meu. Ce ma sfatuiti sa fac, va rog? Multumesc.
trebuie sa-i faceti o plangere la politie neaparat. poate asa il potoliti.
Depuneti o plangere penala prealabila , sub aspectul savarsirii , in concurs real , a infractiunilor de violare de domiciliu si a celei de amenintare.Daca raporturile dintre vecini sunt reglementate dupa aceasta sesizare , puteti retrage acest act, nefiind aplicata nicio sanctiune impotriva acestora.
Plangerea penala trebuie depusa in termen de 2 luni de la data epuizarii activitatii infractionala , daca a fost savarsita in mod continuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil violent major dat afara din casa ce cale sa urmez? tudor5200 tudor5200 Am o fata majora care dupa divort,sa intors in casa parinteasca,acum face presiuni pe mine sa vand casa in fiecare zi,cearta ,scandal,sare la bataie,am chemat ... (vezi toată discuția)
Violare dedomiciliu si vatamare corporala ancan22 ancan22 buna ziua . asa avea o intrebare. am o cunostinta ca s-a certat cu cineva, a mers la el acasa, a batut la usa, i s-a deschis, apoi a intrat si i-a dat un pumn ... (vezi toată discuția)
Vecin cu probleme psihice violent florentina_03 florentina_03 Avem in bloc o familie cu probleme.4 membri au probleme psihice iar unul dintre ei este violent si periculos .de cativa ani toti vecinii am facut plangeri ... (vezi toată discuția)