avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot angaja muncitori fara a avea S.C. sau P.F.A.?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot angaja muncitori fara a avea S.C. sau P.F.A.?

Am nevoie sa angajez muncitori din sat/comuna, pentru a construi case in stil traditional, se poate fara a detine un S.C. sau un P.F.A.? Daca se poate, ce trebuie sa fac, unde ma duc si ce acte sunt necesare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 17 Iunie 2010
Angajator poate fi o persoana fizica sau o persoana juridica.
Dar pentru ce doriti dvs consider ca este mai bine sa aveti o S.C. sau sa fiti PFA.
~ Conținut șters la cerere ~
din ceea ce spuneti, activitatea pe care doriti sa o desfasurati este una comerciala. Ca urmare trebuie sa fiti inregistrat ca persoana juridica.
Puteti opat pt SRL sau Intreprindere individuala.
PFA nu are dreptul sa angajeze personal.
Recomandabil din punctul meu de vedere este sa incepeti cu Intreprindere Individuala (in baza OUG 44/2008), aveti contabilitate de tinut doar in partida simpla, sunteti scutit de impozitul forfetar si aveti dreptul sa angajati cu contract de munca sau daca doriti sa incheiati conventii de prestari servicii (conventii civile) pe proiectele pe care le aveti.
Inregistrarea unei Intreprinderi Individuale va costa aprox. 200 lei, se face la Registrul Comertului si primiti relativ repede actele de inregistrare(7 zile)
Consultanta puteti solicta de la Registrul Comertului si de la Administratia financiara.
grace_r a scris:

...........
PFA nu are dreptul sa angajeze personal.
..........


PFA nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata ... asadar, poate angaja personal dar nu pentru activitatea pentru care a fost autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare pfa in intreprindere individuala magda.vladoi magda.vladoi am si eu o intrebare. tatal meu are un magazin si functioneaza ca persoana fizica. am inteles ca din cauza unei ordonante din 2008 trebuie sa opteze, pana in ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma SPANU CORINA SPANU CORINA In cazul in care doresc sa pornesc o afacere cu import fructe Grecia, ce fel de forma juridica avantajoasa ar trebui sa am? (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)