avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 119
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 119

Va rog sa ma ajutati cu o solutie.
in baza OUG 119 am castigat un proces impotriva unui debitor, am primit incuviintarea executarii silite. Bineinteles nu am reusit sa execut nimic (nici prin conturi si nici imobiliare).am cerut poprirea tertilor -firme care au aceiasi administratori si patroni ,cu firma debitoare, insa am primit raspuns, ca nu datoreaza bani societatii. Totusi in contractele dintre societatea noastra si debitor exista o alta semnatura si stampila a beneficiarului lucrarii (una din firmele terte), si de asemenea pe fiecare factura emisa, exista semnatura administratorului beneficiarului lucrarii. Care este solutia de a valida poprirea impotriva beneficiarului lucrarii sau cum mai pot atrage raspunderea in solidar(daca exista asa ceva) cu debitorul? pot deschide un proces impotriva beneficiarului,pe oug119 (avand in vedere ca se desfasoara mai rapid) , ce sorti de izbanda as avea?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 12:23, 17 Iunie 2010
In situatia in care considerati ca tertii, societati comerciale, datoreaza sume de bani catre debitorul dvs, dar cu rea credinta, au raspuns ca nu au calitatea de terti pentru ca nu datoreaza bani creditorului dvs, puteti folosi procedura validarii popririi conform codului de procedura civila.
Astfel, Art. 460 prevede ca "Dacă terţul poprit nu-şi mai îndeplineşte obligaţiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă a liberat-o debitorului poprit, creditorul, debitorul sau organul de executare, în termen de 3 luni de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.
Instanţa va cita creditorul urmăritor, debitorul şi terţul poprit şi, dacă din probele administrate rezultă că terţul poprit datorează sume de bani debitorului, va da o hotărâre de validare a popririi prin care va obliga terţul poprit să plătească creditorului, în limita creanţei, suma datorată debitorului, iar în caz contrar, va hotărî desfiinţarea popririi.
Terţul poprit, care, cu rea-credinţă, a refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile privind efectuarea popririi, va putea fi amendat, prin aceeaşi hotărâre, cu o sumă cuprinsă ....."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Executare silita C.Daniellita C.Daniellita Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie: am terminat un litigiu de munca cu fostul angajator, am castigat procesul si pentru ca nu au vrut sa plateasca am ... (vezi toată discuția)