avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

societatea a incheiat contract de comodat cu persoana fizica pe o perioada de 10 ani pentru spatii care au fost renovate in vederea desfasurarii activitatii am dreptul sa deduc tva aferenta investitiei efectuate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:52, 8 Noiembrie 2012
Aveti acest drept iar amortizarea se va face pe perioada contractului de comodat.
daca sunt investitii veti calcula amortizare, dar atentie!, proprietarul spatiului trebuie notificat in vederea depunetii declaratiei de venit

pct.135^1 din normele de aplicare ale art. 62 cod fiscal
Reprezintă venit brut și valoarea investiţiilor la bunurile mobile și imobile ale proprietarului, uzufructuarului sau ale altui deţinător legal, care fac obiectul unor contracte de cedare a folosinţei bunurilor, inclusiv al contractelor de comodat, și care sunt efectuate de cealaltă parte contractantă. În termen de 30 de zile de la finalizarea investiţiilor, partea care a efectuat investiţia este obligată să comunice proprietarului, uzufructuarului sau altui deţinător legal valoarea investiţiei. Proprietarul, uzufructuarul sau alt deţinător legal are obligaţia să declare la organul fiscal competent valoarea investiţiei, în declaraţia privind venitul realizat.

daca sunt doar reparatii, atunci acestea sunt deductibile direct, prin inregistrarea lor in cheltuielile de exploatare ale perioadei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comadat autoturism catalin_rabuga catalin_rabuga am un cabinet medical indivudual si vreau sa fac un contract de comodat intre CMI si mine ca propietar al autoturismului. vreau sa stiu daca este neaparat ... (vezi toată discuția)
Plata chirie persoana fizica mmarcelcozma mmarcelcozma Cum pot face dovada platii chiriei pentru persoane fizice , astfel încât sa pot sa-mi deduc cheltuielile .Este suficient să aiba un cont in banca şi să ... (vezi toată discuția)
Impozit pe constructii pentru amenajarea sediului? prest prest O societate comerciala vrea sa faca amenajari la sediu social pt.care are contract de inchiriere cu o persoana fizica. Pentru amenajarile efectuate,societatea ... (vezi toată discuția)