Am preluat actiunile unui SRL in noiembrie 2008 la o societate cu profil alimentatie publica. La preluare nu am facut un inventar al patrimoniului preluat. In patrimoniul societatii exista un contract de cesionare pe 50 de ani pe 13 suprafete de cate 1 mp, pe care, s-au montat ulterior 13 stalpi de electricitate pe care este montata o linie de joasa tensiune. Data la care s-a facut aceasta lucrare este decembrie 2000. Aceasta linie, am dedus eu din aranjamentele de dinainte de preluare, ca face parte din patrimoniul societatii. La 1 an si 7 luni de la preluarea societatii, vechiul proprietar imi aduce la cunostinta ca cei 13 stalpi sunt proprietate personala a lui si, daca doresc sa ii pastrez trebuie sa ii dau 200 milioane lei vechi. In caz contrar el va opri electricitatea de la postul de transformare de unde pleaca linia si isi va lua singur stalpii.
Daca este cineva dispus sa se aplece asupra acestui caz, as ridica 2 probleme.
1. Daca la data punerii in functiune a sistemului de electricitate: decembrie 2000, in conditiile in care stalpii sunt achizitionati din fondurile proprii ale administratorului, dar, fata de societate nu s-a incheiat vreun contract de imprumut, inchiriere, concesionare, vanzare, nu cumva dupa 3 ani de la aceasta data stalpii de pe suprafetele concesionate societatii devin proprietatea acesteia prin prescriere sau o alta forma ?
2. Actul prin care o persoana isi insuseste bunurile de pe o proprietate pretinzand ca sunt proprietatea lui ( fara un titlu executoriu al unei sentinte judecatoresti), cum se poate califica? Furt, tulburare de posesie sau altfel?