avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Buna ziua , am un aprtament unde locuiestede cativa ani fiica cu ginerele meu.Pe ginere vreau sa-l evacuez insa i-am facut buletinul pe adresa apartamentului meu.
Am inteles ca sunt 2 variante :
1. ii fac evacuare de urgenta cu ajutorul unui avocat in instanta
2.merg la aceiasi circa de politie un l-am bagat in spatiu si fac o cerere de incetare de domiciliere urmand ca in 30 de zile individul sa-si gaseasca o alta locatie, iar daca nu respecta termenul buletinul devine fals si-l pot da afara cu politia.

Din cate am inteles prima varianta este mai anevoioasa , putand sa se taraganeze.
Multumesc pt raspuns
Cei doi sunt casatoriti legal? Daca da, nu va fi atat de simplu sa-l evacuati, intrucat sunt o familie.
Evacuarea poate fi dispusa doar de catre instanta de judecata.
Este bine sa mergeti si la politie pentru a anunta incetarea stabilirii domiciliului la adresa imobilului proprietatea dvs dar prin aceasta actiune cartea de identitate nu devine falsa. Sederea in schimb capata caracter de nelegalitate.
nu puteti sa-l dati afara cu politia.
politia nu intervine daca nu exista o hotarare de evacuare.
dupa ce veti obtine hotararea cu mentiunea definitiv si irevocabila, veti merge la un executor judecatoresc si acesta o s-o aplice. aceasta este calea de urmat pt dvs.

av.m.vasilescu
buna ziua .
daca l-ati luat in spatiu pe domnul respectiv, puteti solicita in instanta evacuarea toleratului . dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti va puteti adresa unui executor judecatoresc.
greenforest a scris:

Evacuarea poate fi dispusa doar de catre instanta de judecata.
Este bine sa mergeti si la politie pentru a anunta incetarea stabilirii domiciliului la adresa imobilului proprietatea dvs dar prin aceasta actiune cartea de identitate nu devine falsa. Sederea in schimb capata caracter de nelegalitate.


Evacuare?

Sau revendicare?

In cazul de fata, actiunea in revendicare e incidenta, e acea actiune exercitata de catre un proprietar neposesor importriva unui posesor neproprietar, actiune reala , imobiliara , petiorie si imprescriptibila .
Evacuarea este specifica raporturilor locativa, ori, in speta, nu exista niciun contract de inchiriere.
O asemenea actiune va fi respinsa ca inadmisibila.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde trebuie sa fac reclamatie daca mi s-a inchis o boxa de un vecin laura_gg laura_gg Boxa este trecuta in actul de proprietate. Vecinul refuza sa o elibereze. Ce pasi trebuie sa urmez? Multumesc! (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare sau in revendicare? mariosms mariosms Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am dat avans la un imobil insa ulterior vanzatorul nu a mai dorit sa perfecteze actele. Am castigat in tribunal ... (vezi toată discuția)
Anulare buletin.... niki_ niki_ Am o hotarare revocabila si definitiva pentru evacuare ,in care paratul a pierdut si dreptul de a folosii acel spatiu locativ,spatiu ce nu mai poate constituii ... (vezi toată discuția)