Strabunica a dat testatment bunicii mele care la randul ei a dat testament mamei mele pe un teren aflat langa curtea casei .
Testamentul strabunicii este legal intocmit in 1955 cu timbru fiscal la notar.
Celalalt e conform legii.
Acest terern are vecinatati . Pana in 1994 - s-a platit taxe - impozit la primarie de bunica dupa 1994 nu a platit taxe pe motiv veteran razboi.
Primaria spune : "In 1994 s-a intocmit o comisie de la primarie care a sustinut ca nu exista terenul si l-a sters din registrul agricol."
Tot primaria ,a intocmit in urma cu o saptamana un act de succesiune pentru teren , fara sa specifice suprafata si vecinatatile si a fost trimis la notar pentru act de proprietate. Notarul refuza pe motiv ca nu este intocmit corect actul de succesiune.
Mi s-a spus de la primarie ca testamentul nu reprezinta pentru ei act de proprietate ca este o bulimaseala. Pe de alta parte nu imi poate spune cine figureaza ca proprietar. Sincer cred ca sunt nepregatiti ...
Ce pot face pentru a legal si a plati taxele cuvenite, deoarece terenul este langa curtea mea si nu pot face nimic ?
1. banuiesc ca este vorba de Anexa 24 pentru deschiderea procedurii succesorale notariale pe care v-o elibereaza primaria, ca altceva nu are ce fi;
2. in acest formular trebuie trecut amplasamentul terenului, respectiv tarla - parcela sau strada, nr (la intravilan), nu vecinii sau mai stiu eu ce... Amplasamentul, il cunoaste primaria cu siguranta, orice ar spune...
3. chiar daca bunica nu a platit impozit ca vaduva de veteran de razboi, terenul in cauza trebuia trecut in rolul fiscal pe care dansa l-a detinut la primarie, cu mentiunea "scutit de impozit conform Codului fiscal" sau ce lege era in vigoare in 1994...
4. solicitati un istoric de rol fiscal de la primarie, privind plata impozitului pentru acel teren...Cand bunica a vandul matusii cei 800 mp, in ce baza i-a vandut?? pentru ca in baza actului care i-a vandut, impreuna cu contractul de v-c incheiat cu matusa, ar trebui sa va puteti face dvs. acum scaderea si actele la notariat. In actul de v-c catre matusa trebui specificat istoricul dreptului de proprietate al terenului ce se vinde, faptul ca face parte dintr-un lot mai mare, vecinatatile...
5. Daca primaria va trece in acea anexa 24 strada si nr.aferent acesteia, este suficient pentru notar... Veti atasa la notar testamentul strabunicii, actul prin care bunica a vandut cei 800 m catre matusa si testamentul bunicii, precum si istoricul de rol fiscal. In certificatul de atestare fiscala pe care primaria va trebui sa vi-l elibereze pentru dezbaterea succesiunii, este obligatoriu sa o treaca pe bunica, cu suprafata de teren aferenta si cu mentiunea "scutit de la plata impozitului conform...".
Succes!
Da este vorba de anexa 24 , pe care a eliberat-o primaria dar in care nu a trecut amplasamentul terenului , respectiv a scris "curtea casei" fara alte date suplimentare. Notarul a sunat la primarie si a solicitat celelalte date necesare intocmirii actului de mostenitor. Primaria a refuzat verbal spunand ca nu elibereaza altceva in afara de Anexa 24 eliberata deja deoarece nu gaseste trecut in rol fiscal desi a platit impozit pe toata suprafata din 1955 - 1994 . Ei spun ca s-a luat gresit impozit . Nu prea are cum pentru ca suprafata exista fizic si er trecuta in actul de proprietate al bunicii , dupa care s-a facut c-v si testamentul.
Va multumesc anticipat.