avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de munca 24 de ore?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de munca 24 de ore?

Buna ziua,
doar din curiozitate, as avea din nou o intrebare (probabil o veti considera stupida). Deoarece sunt plecata in strainatate de mai multi ani, nu mai sunt tocmai la curent cu legile romanesti...
O cunostinta din Romania sustine ca la firma de paza unde lucreaza, programul normal de munca al angajatilor este de 24 de ore cu o pauza de 15 minute, urmand apoi o perioada de 48 de ore liber. Apoi o iau de la inceput. Acest prieten sustine ca acest lucru e perfect normal si legal in Romania si multi angajati lucreaza in acest fel.

Din moment ce in tara unde traiesc eu acum nu am auzit inca de existenta unui asemenea timp de munca prevazut de codul muncii, mi se pare ciudat ca un om sa fie obligat sa lucreze 24 de ore incontinuu... (de fapt nici in codul muncii romanesc nu am gasit asa ceva)

Poate un angajator sa-l oblige pe angajat sa munceasca atat, e legal asa ceva? Ar putea sa ma lamureasca cineva si pe mine? Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Selene , utilizator 15:11, 18 Iunie 2010
in Romania este posibil aproape orice...chiar daca in acte o f altcumva, in fapt, multi angajatori cu acest obiect de activitate procedeaza asa, iar oamenilor de multe ori le convine...ca doar suntem in Balcani...cine spune ca nu poti trage un pui de somn in timpul seviciului si apoi 2 zile de liber....:D
Aha, asa deci :) Da, cred ca si asta e posibil...
Bine, va multumesc pentru raspuns, o zi buna :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent paza angajat la 2 firme lilly11a lilly11a Buna, m-am intalnit cu o mica problema. Eu lucrez pentru 2 firme la biroul personal, la ambele firme am angajati agenti de paza, pe unul dintre ei vreau sa il ... (vezi toată discuția)
Regim timp de munca portari say say Au portarii o reglementare a timpului de munca diferita fata de ceilalti angajati? Daca da, care este aceea? say (vezi toată discuția)
Cum calculez salar si plata concediu? papic papic un angajat a beneficiat de 7 zile concediu de odihna pe luna ianuarie, tot ianuarie a lucrat 192 de ore, angajatul lucreaza pe ture de noapte cate 12 ore ... (vezi toată discuția)