avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Valorea minimã a unei chirii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Valorea minimã a unei chirii

Vreau să închiriez cu o valoare modică, cu contract legal înregistrat la Finanţe, un apartament. Există vreo lege care să mă oblige la stabilirea a cel puţin a unei valori minime, adică să spună că nu este permisă o chirie sub o anumită valoare ?
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters116611 , utilizator 11:46, 20 Iunie 2010
pentru a doua locuinta aflata in proprietate si neinchiriata, proeictul de modificare a codului fiscal prevede instituirea unei noi taxe , numita taxa de solidaritate , care este in procent de 50% din impozitul datorat în anul 2010; dat fiind faptul ca modificare intra in vigoare cu 01.07 ( probabil ) , aceasta taxa va fi de fapt 1/4 din impozitul pe anul 2010 .
Cred ca va fi vorba de citeva zeci de lei .
Ar mai fi de spus ca , cel putin in proiectul prezentat publicului astazi, despre aplicarea acestei taxe in anul 2011 nu se spune nimic .
Este posibil sa fie aplicabila doar in acest an.

Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
~ Conținut șters la cerere ~
Magda Staicu a scris:

Cred ca va fi vorba de citeva zeci de lei .
Ar mai fi de spus ca , cel putin in proiectul prezentat publicului astazi, despre aplicarea acestei taxe in anul 2011 nu se spune nimic .
Este posibil sa fie aplicabila doar in acest an.

Cum, imediat după respingerea moţiunii de cenzură, au apărut declaraţii că s-ar putea ca tăierea de 15% din pensii să se menţină 1-2 ani şi nu pînă la 31 decembrie a.c., tare mă tem că şi această suplimentare de impozit să ţină pînă la ... calendele greceşti.
Pentru a doua locuinţă a mea, nefiind închiriată - doar nu era să o închiriez propriului meu fiu -, plăteam un supliment de 15% la impozit. Îi voi face un contract de închiriere cu o chirie de 1 RON (doar au fost cazuri de vînzări de întreprinderi pe 1 dolar sau 1 euro) şi voi vedea ... Mă voi interesa şi de contractul de comodat legalizat.
Vă mulţumesc pentru informaţii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere garsoniera prima casa sneferu sneferu Buna ziua, In luna octombrie voi face 5 ani de cand am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa. Dupa aceasta data as dori sa o inchiriez unei ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria apartamentul personal prin intermediul firmei? ContSters283665 ContSters283665 Pot face contract de comodat intre firma la care sunt actionar unic si apartamentul proprietate personala si apoi sa-l inchiriez,dupa care firma sa platesca ... (vezi toată discuția)
Venit din inchiriere bgv bgv Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul ... (vezi toată discuția)