avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere garsoniera Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere garsoniera Prima Casa

Buna ziua,
In luna octombrie voi face 5 ani de cand am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa. Dupa aceasta data as dori sa o inchiriez unei prietene care ar dori sa-si deschida o firma acolo. Este legal acest lucru? Care ar fi cea mai buna metoda de inchiriere? Eu ma gandesc la un contract de comodat urmand sa stabilim noi chiria. Sau trebuie sa fie neaparat un contract de locatiune/etc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sneferu , utilizator 11:27, 24 August 2017
Din cate stiu trebuie obtinut acordul de la banca si apoi de la Ministerul de Finante
Daca banca isi da acordul este posibil sa il dea doar pentru destinatia de locuinta, nu sediu social.
Depinde de contract, de cat mai aveti din credit, de legea sub care ati contractat etc.
Indiferent, comodatul nu inseamna inchiriere, comodatul cu bani inseamna evaziune fiscala. Adica amenzi, controale, taxe, penalitati. Eventual, sigur.
Garsoniera a fost cumparata in luna septembrie 2012.O voi "inchiria" gratuit,de aceea m-am gandit la comodat. Fiind la inceput de drum,nu prea pot sa cer chirie. Cand se va dezvolta,putem negocia asta. Plus ca eu nu stau acolo,astfel incat sta goala garsoniera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu sediu social ong Praipan Praipan Buna ziua! As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja ... (vezi toată discuția)
Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)