avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru copii

Carer este procedura si care sunt actele necesare pentru obtinerea alocatiei de copii (200 lei/luna) in cazul unei doamne , al carei bebelus are deja 6 luni si inca nu le-a depus pentru a o obtine
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:19, 20 Iunie 2010
Alocatia de stat pentru copii se face pe baza cererii (facuta in numele copilului de catre parinte) si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.
Cererea se depune si se inregistreaza la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe a carei/carui/caror raza teritoriala isi au domiciliul sau resedinta, dupa caz, reprezentantii legali ai copiilor, si trebuie insotita de
* Cererea pe care o face mama sau tatal copilului sau tutorele legal
* Copie dupa certificatul de nastere al copilului
* Copie dupa certificatul de casatorie al parintilor si dupa actele de indentitate ale acestora

Alocatia de stat se acorda din luna imediat urmatoare celei in care s-a depus cererea.

In completarea celor scrise de userul @darietudor, ar trebui sa mai aveti in vedere si urmatoarele prevederi legale:
legea nr. 61/1993
" ART. 6
(1) Stabilirea dreptului de alocaţie de stat pentru copii se face pe baza cererii şi a actelor din care rezultă îndeplinirea condiţiilor de acordare a acestui drept.
(2) Cererea se face, în numele copilului, de către persoanele prevăzute la art. 4 alin. (1) - (3).
(3) După împlinirea vârstei de 14 ani, cererea se poate face şi de către copil, cu încuviinţarea reprezentantului său legal.
(4) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
(6) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii încetează începând cu luna următoare celei în care nu mai sunt îndeplinite condiţiile de acordare."
Avand in vedere ca ati specificat varsta kinderului, trebuie sa primiti alocatia si retroactiv, pentru primele 6 luni. :)
Cu permisiunea Dvs. , in cazul in care copilul este crescut monoparental, numai de catre mama ,care nu are castig , in ce conditii aceasta poate obtine indemnizatie in acest sens , care sunt actele care se depun in vederea obtinerii acesteia ?
alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, se acorda in conformitate cu Oug. nr. 105/2003.
Studiati va rog actul normativ, si veti gasi acolo toate lamuririle necesare. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil mirceadavid mirceadavid suntem o famile ce in ultimi ani a lucrat in strainatate , avem un copil nascut acolo si este de un an in tara , am incercat sa obtinem alocatie pentru copil ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil pana la 2 ani utilizator86 utilizator86 As dori sa va intreb. Eu am nascut la inceputul lunii iunie si pentru luna in curs nu am primit alocatie pentru copil. de ce? Am primit incepand cu iulie. ... (vezi toată discuția)
Alocatia retroactiva pentru copii florinbancu florinbancu buna ziua nu am luat alocatia la fata de 3 ani si la baiat de 2 ani mi se poate da din urma (vezi toată discuția)