avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DOCUMENTE CONTABILE PT. i.i. CU NORMA DE VENIT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DOCUMENTE CONTABILE PT. i.i. CU NORMA DE VENIT

ce documente contabile ar trebui sa prezint unui control al garzii financiaredaca sunt I.I. cu norma de venit ( in afara de registru specisal la casa de marcat
, raporturile z, registru unic de control) si desfasor activitatea de comert cu legume fructe
multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:47, 21 Iunie 2010
si neplatitor de TVA
autorizatia de functionare vizata trebuie la controlul garzii acolo mai puteti lua amenda,registrul inventar,registru de incasari si plati !
Acte necesare
- registru unic de control
- registru jurnal de vânzări (să verifice dacă depăşeşti plafonul de TVA)
şi
- casă de marcat (deşi aici este puţin discutabil deoarece, în teorie, ai dreptul să refuzi orice client [care îţi cere bon de casă] - Clientul are dreptul să îţi solicite bon de casă - Tu ai dreptul să-ţi selectezi clientela ;-)

În rest, nu eşti obligat să organizezi contabilitate. (art. 49 Cod fiscal)

Alberto Kurtyan
cum va explicati ,ca de la administratia financiara mi s-a transmis ca trebiue sa cumpar de la ei numai registru unic de control ,casa de marcat nu scoate raportul zilnic Z cu vanzarile din ziua respectiva?, care este inregistrat in memoria fiscala ?, cu insumarea acestor rapoarte zilnice se poate verifica oricand depasirea plafonului de tva; despre jurnalul de vanzari nu mi s-a spus nimic, si mi se pare putin cam aiurea cand ai 10 clienti la coada sa tii minte ce a cumparat fiecare si apoi sa inscrii in acest jurnal
multumesc f. mult
si plafonul de 35000 Euro ce reprezinta total vanzari sau total valoare marfa rulata, ru de ex. la sfarsitul anului am facut vanzari de 35000 euro si mai am pe stoc marfa nevanduta de 1000 lei acest lucru inseamna ca ma depasit plafonul si voi deveni platitoare de TVA ?
cu respect

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)