avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea

parintii mei vor sa ne dea afara din casa doar pt. ca nu o suporta pe sotia mea.stam in apartament cu 2 camere parintii,eu,sotia si copilul nostru de 4 ani.eu mai am o sora iar apartamentu e pe numele parintilor.am investit in apartament(bani)dar nu am dovezi.pot parintii sa ne dea afara pur si simplu ?
Cel mai recent răspuns: halecu_80 , utilizator 21:27, 22 Iunie 2010
Pot, dar in baza unei hotarari de evacuare definitiva si irevocabila pentru ca banuiesc ca aveti si domiciliul in acte in acelasi imobil.
Parintii dvs au toate drepturi asupra imobilului si , ca atare , va pot da afara din casa. Ceea ce spune colega mai sus cu evacuarea este un caz fericit! Se poate sa va treziti cu lucrurile in fata usii si nu veti avea efectiv ce sa faceti.B-)
eu ca si copil al lor nu am nimic de spus?in ce tara traim?atunci de ce se numesc parinti,de ce ne mai dau viata
Cu privire la imbunatatirile efectuate asupra bunului parintilor, aveti un drept de creanta.
Instanta de judecata poate fi sesizata in termen de trei ani de la nasterea dreptului ( efectuarea acestor acte de administrare).

Sora dumneavoastra este studenta?

Pana la 26 de ani , poate fi intretinuta prin sume de bani sau in natura , ultima dintre prestatii putand imbraca forma asigurarii unei locuinte.

buna ziua .
daca parintii sunt titularii de drept ai imobilului, dansii au dreptul si pot sa va dea afara din imobilul respectiv.
din punct de vedere legal. moral vorbind.. este alegerea dansilor !!
parintii au obligatia sa le asigure locuinta si sa-si intretina copiii , pe durata studiilor, pana la implinirea varstei de 26 de ani .

in ceea ce priveste imbunatatirile facute in imobil, dvs. puteti investi instanta de judecata cu o actiune in pretentii.
chiar daca nu detineti inscrisuri care sa dovedeasca aceste renovari la imobil, exista anumite chichite avocatesti ;) care v-ar putea ajuta B-)

Alte discuții în legătură

Responsabilitatea intretinerii unei persoane adulte valentin42 valentin42 Buna seara! Parintii mei, in tinerete, au infiat o fata cu care au avut dificultati toata viata: nu a facut fata unor scoli normale, iar ai mei au dus-o la ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi proprietar mihaiandra mihaiandra Buna ziua! Ma numesc Andra si as avea 2 intrebari (2 cazuri): 1. Daca sunt casatorita si tatal meu ar cumpara o casa de la ANL iar apoi el ar face un act ... (vezi toată discuția)
Succesiune haidauadriana haidauadriana buna ziua. voi trece direct la „subiect”. parintii mei vor sa faca contract de vanzare cumparare intre mine si ei. as dori sa stiu daca sora mea ... (vezi toată discuția)