Salutare, sunt administrator la un SRL din Corabia. Am primit de la un delegat al unei firme de protectie si paza, acesta fiind impreuna cu un politist, o comunicare prin care mi se impune sa-mi montez un sistem de alarma impotriva efractiei in 30 de zile, altfel voi primi o amenda de 2000-5000 lei, aceasta reiesind din legea 333 din 2003.Textul comunicarii este urmatorul:
"Catre......
Va comunicam ca, in conformitate cu prevederile art 52, lit. e din Legea 333/2003, aveti OBLIGATIVITATEA DE A INTRODUCE, INTRETINE SI MENTINE , uin sistem tehnic de alarmare impotriva efractiilor.
Pentru indeplinirea acestei obligatii, aveti la dispozitie 30 de zile, in caz contrar, urmand a fi sanctionat contraventional, conform art 60, litera f din legea 333/2003 cu amenda de la 2000-5000 lei.
Pentru relatii suplimentare va rugam sa va adresati..."
Am citit si eu legea si parca nu ma obliga nimeni sa-mi montez neaparat un sistem de alarma chiar daca sunt societate comerciala sau privat. Mentionez ca nu sunt singurul care a primit aceasta comunicare, ce poarta stampila Politiei si semnatra sefului politiei, ci toate societatile comerciale din oras, iar firma care se ofera la aceasta "rezolvare" a problemei este cea care a venit cu ea. Nu stiu cum si unde sa ma adresez asa ca va cer sfaturi. Multumesc!!!
Cunosc un caz in care srl-ul a fost pradat de hoti, paguba fiind cam de 1500 lei. A venit politia si a vazut ca nu are sistem de alarma. A dat amenda 2000 lei. Discutati cu cel ce se ocupa de alarme si vedeti care e cea mai avantajoasa cale. Fie, pune el alarma, cu alarma lui fie va procurati singur alarma dar trebuie sa o monteze persoana autorizata. Si, dupa cum ati scris, e singura firma autorizata pentru montat alarme. Nu este exclus sa vina sectoristul si sa va ceara sa intocmiti un plan de paza, cu sprijinul politiei. Foamea de bani e mare.