Buna ziua . As dori sa stiu daca in masa succesorala a bunicii mele pot fi incluse urmatoarele:
1 un teren cumparat ,,pe chitanta de mana ,, in timpul casatoriei cu bunicul meu (1995 ).In 2002 bunica decedeaza ,fara sa perfecteze actele iar in 2005 bunicul meu ,fara alti mostenitori ,le da in judecatata pe vanzatoarele terenului ,obtine o hotarere judecatoreasca (se foloseste aceea chitanta de mana si declaratia vanzatoarelor ca au primit integral banii in 1995 si ca din cauza lor nu s-au perefctat actele )si apoi vinde tot prin judecatorie (a existat un antecontract de v-c in care v era bunicu )In acest moment incercam anularea antecontractului bunic-cumparator pe motiv ca bunica nu a semnat si am introdus un proces de partaf ,tranzactie ?
2 in momentul legii 18/1991 ,bunicii mei fiind casatoriti din 1946 , pe baza cererii bunicului si a registrului agricol din 1959 ,desi ambii bunici au intrat cu pamant in aceasta casatorie si nu s-a facut in nici un fel dovada provenientii terenurilor se emite titlu de proprietate doar pe numele bunicului
Imi pare rau, am citit mai multe expuneri ale situatiei dv. dar nu inteleg succesiunea evenimentelor, care cum si ce. Ar trebui sa vad actele ca sa-mi dau seama de situatie, de fiecare data imi vine sa raspund altfel pentru ca vad alta situatie din povestirile dv.
Daca aveti avocat, asta e, ar trebui sa aveti incredere pana la proba contrara; daca nu aveti incredere, atunci schimbati-l. Nu veti lucra bine nici dv. si nici el daca nu exista incredere reciproca.
Teren acaparat...
gigelas
Buna ziua,
Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu).
Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Mostenire - vanzare
mana23
buna ziua,
as vrea sa va prezint o situatie referitor o vanzare fara act in regula (dupa parerea mea). tatal me a decedat acum 3 ani si 6 luni. eu, mama si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o mostenire
cami1
Dupa decesul bunicii mele s-a deschis succesiunea pentru stabilirea impartirii mostenirii acesteia.In masa succesorala sunt incluse mai multe terenuri printre ... (vezi toată discuția)