avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... litigiu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

litigiu

Am avut contract pe servicii curatenie la un spital in 2009 pe o cota parte din suma alocata persoanelor cu handicap catre buget.Problema este ca pe luna noiembrie si decembrie 2009 mi-a fost virat doar jumatate din val.contractului.Restul de bani nu vor sa imi dea sub pretextul ca nu au. Problema se pune cum au incheiat anul atata timp cat acesti bani vin lunar odata cu salariile.Am vorbit personal si..nimic.Nu am facut factura de penalitati sau alte demersuri,nu am vrut sa stric relatiile cu ei. Dar..aici exista rea vointa pentru ca asa cum am spus banii au venit odata cu salariile.Poate sa ma indrume cineva cum sa procedez fara sa ajung in instanta? sau daca da..ce sa fac. Multumesc
Cel mai recent răspuns: begonia , utilizator 09:09, 21 Iunie 2010
Daca refuza sa va dea banii nu aveti alta cale decit instanta unde va putei adresa cu o cerere de chemare in judecata
Adresati-le in scris o solicitare - expediata cu confirmare de primire - in care le comunicati suma de achitat in cuantum de .... cuvenita dvs. pentru perioada .... cu titlul de ....
Adaugati ca neplata la timp a acestei sume a dat nastere la penalitati in valoare de .... si ca, daca in termen de 15 zile de la primirea solicitarii dvs. nu vor efectua plata, atunci va adresati instantei.

Pentru un efect mai puternic, puteti apela la un avocat care sa trimita aceasta adresa in numele dvs.

Puteti sa va recuperati banii prin intermediul instantei sau mai aveti putintica rabdare (cel mult 90 de zile) deoarece, cf OUG 48/2010, administratia locala va prelua spitalele fara datorii acestea urmand sa fie platite de Ministerul Sanatatii............. :D In alta ordine de idei spitalele sunt finantate integral din venituri proprii adica, aidoma dumneavoastra, presteaza servicii pe care le factureaza CJAS-ului in limita numarului de cazuri rezolvate in luna respectiva. Cu alte cuvinte banii de salarii "nu vin" (ca la invatamant de exemplu), iar in cazuri nefericite, la spitalele cu adresabilitate redusa sau in anumite perioade (sarbatori- cand romanu' are alte preocupari decat sa se caute de sanatate) este posibil ca sumele decontate de Casa sa nu acopere nici fondul de salarii (care oricum reprezenta 80-90%). Astfel este foarte posibil sa nu fie rea vointa ci pur si simplu o lipsa de disponibilitati. In acest sens v-as mai putea recomanda sa incercati o esalonare la plata.
O saptamana minunata!
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
begonia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat afara ca esti bolnav? Negru Negru cred ca acest lucru se poate numai in romania.am o hernie de disc si nu am voie sa ridic greutati,fapt care l-am anuntat la angajare si m-i s-a spus ca nu e ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de maternitate??? ch_mi ch_mi Buna ziua.Ma aflu in concediu de maternitate de la1 iunie 2012 si as dori sa stiu cum se plateste acest concediu,lunar sau integral la sfarsitul celor 126 de ... (vezi toată discuția)
Neplata catre casa de asigurari de sanatate anonim17 anonim17 Buna seara . Sunt angajat la o firma de 1 an de zile si de prin luna iunie nu mi sa virat banii catre Casa de asigurari de santate si nu pot fi internernat la ... (vezi toată discuția)