avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere impotriva unui proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere impotriva unui proces verbal de contraventie

Buna ziua!
Am primit o instiintare de la primarie ca am de plata 200ron, cand am fost sa vad depsre ce e vorba, am constatat ca a fost emis pe numele meu un proces verbal de catre politia din localitate, cf caruia am adus injurii si cuvinte jignitoare unei vecine.Nu este precizat in pv locul faptei sau detalii care sa dovedeasca acest act.In schimb este pus un martor care este din coltul opus al localitatii, o marioneta care pt un pahar de ceva declara orice.Pv nu are datele mele complete nu mi-a parvenit nici o copie a pv, nu este semnat de mine.El a fost intocmit in 1.07, si a trecut implicit si perioada de 15 zile in care se poate contesta acest pv.
Este valabil acest pv, si cum ma pot apara eu in acest moment, in conditiile in care eu nu am savarsit nici o astfel de infractiune.Astept cu nerabdare un raspuns.VA multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 09:58, 15 Decembrie 2009
CAPITOLUL IV: Caile de atac
Art. 31
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se
poate face plangere in termen de 15 zile de la data
inmanarii sau comunicarii acestuia.


Daca de la data aflarii despre PV (data la care ati luat la cunostinta) nu au trecut 15 zile (si nu de la data intocmirii lui) puteti face contestatie.
Mai ales daca spuneti ca nu e completat corect (conf. Ordonanta 2 din 12 iulie 2001, privind regimul juridic al contraventiilor,Publicat in Monitorul Oficial nr. 268 din 22 aprilie 2002) aveti sanse de castig=D>
am aflat de pv ieri, dar instiintarea de plata nu era datata astfel incat astazi am fost la primarie sa mi-o dateze.Am inteles ca martorul este un personaj care se ocupa cu asta in mod frecvent, fiind un vechi turnator.In ceea ce priveste pv nu are completat numele meu integral si nici vreo alta data din CI-ul meu, si nu descrie locul faptei sau iar reclamanta nu este identificata.In ceea cema priveste nu am luat act de nici o adresa cum ca trebuie sa platesc aceasta amenda sau ca am infaptuit aceasta infractiune.
Art. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
--------------------- (7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni
cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea
nulitatii procesului-verbal.

Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.



faceti contestatie
nulitatea se constata din oficiu?ce inseamna asta
ce trebuie sa fac eu?
concret?

multujmesc mult
in termenul de 15 zile trebuie sa faceti (si sa depuneti la instanta) o contestatie la PV prin care solicitati constatarea nulitatii acestuia pt motivele invocate de dvs (respectiv : nu e completat conf legii, nu a fost comunica...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie radar Ersin Dervis Ersin Dervis Am o intrebare . Daca pe PV de Contraventie la rubrica AGENT CONSTATOR nu exista decat semnatura acestuia , pot contesta acest proces verbal ca fiind lovit de ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)