avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vinzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vinzare cumparare?

BUNA SEARA.Daca vreau sa cumpar un teren si nu are cadastru facut pt ca cost mult cum pot intra in posesia lui?prin donatie?testament s-au precontrac
Cel mai recent răspuns: aariam_a , utilizator 00:06, 22 Iunie 2010
Puteti face un antecontract cu obligatia dvs. de a face cadastru si intabularea in cartea funciara , urmand ca dupa efectuara acestor operatiuni sa incheiati actul de vanzare-cumparare in forma autentica la notariat, scazand din pretul de vanzare suma ce a costituit cheltuielile cu efectuarea cadastrului si intabularii.
Pentru redactarea antecontractului apelati la un avocat care va poate da DATA CERTA ANTECONTRACTULUI.., fiind mai ieftin ca la notar.
Succes!
Terenurile se vand numai prin act autentic.
Va trebuie cadastru pentru orice tip de act veti incheia la notar.
Daca vreti sa nu aveti probleme ulterioare mai bine faceti toate
demersuri si incheiatia ctul in form autentica.
multumesc mult de tot
lucaa a scris:

BUNA SEARA.Daca vreau sa cumpar un teren si nu are cadastru facut pt ca cost mult cum pot intra in posesia lui?prin donatie?testament s-au precontrac


Buna seara

Sfatul meu este sa incheiati contract de vanzare cumparare cu semnarea in prealabil a unui antecontract de vanzare cumparare in care sa specificati obligatia efectuarii cadastrului si intabularii terenului in Carte Funciara.
In cazul in care vreti sa alegeti ca forma de incheiere a tranzactiei contractul de donatie trebuie sa tineti cont de urmatoarele: contractul de donatie este, in principiu, irevocabil insa exista anumite clauze legale de revocare. Lipsa formei autentice, pentru survenienta de copil, (in cazul in care donatorul nu avea nici un copil sau alt urmaş in momentul incheierii contractului de donaţie dar, dupa acest moment i se naşte un copil din casatorie sau din afara casatoriei - legitim sau nelegitim), pentru ingratitudine si pentru neexecutarea sarcinilor.
Daca alegeti testamentului, tineti cont ca in cazul in care exista mostenitori, rezervatari adica descendentii de orice grad, ai defunctului: copii, nepotii, stranepotii, parintii, precum si sotul defunctului , vor beneficia de o parte din mostenire chiar impotriva vointei defunctului.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
aariam_a, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Pot vinde teren neintabulat? nicolnic nicolnic Am doua terenuri in Bucuresti, pentru care nu am reusit inca sa fac toate actele necesare. Pentru unul am doar testamentul prin care l-am mostenit, iar pentru ... (vezi toată discuția)
Cum cumpar? cristitotora cristitotora as dori sa-mi spuneti care este ce-a mai simpla varianta de a cumpara un teren extravilan (vezi toată discuția)