A am fost plecat citiva ani din tara si la intoarcere,constat ca in zona unde am o gradina mostenire de la tata s/au construit blocuri.Problema ca la mine in gradina gasesc montata o casa de curent 2,5m pe 2.5m traf 250kwa fara sa/mi ceara nimeni acordul.La fel si o conducta de canalizare pentru 1000 de apartamente , ce imi traverseaza gradina .De mentionat ca eu detin cf cu numele meu pe gradina . In baza carei legi e posibil asa ceva in Romania. Pot inainta un proces cuiva in aceasta privinta exista posibilitatea anulari conductei de canalizare si si scoatera transformatorului din gradina mea
da se poate sa obtineti multe.
de exemplu, puteti sa cereti prin instanta, sa fie ridicat stalpul de curent electric de pe terenul dvs, ori le puteti cere chirie sau reducerea pretului curentului electric la imobilul dvs de pe acel teren. mai intai o sa trebuiasca sa cautati sa lamuriti problema pe cale amiabila, prin notificare dar nu cred ca rezolvati amiabil.
la fel puteti si cu conducta de gaze/apa...cea care va traverseaza terenul.
cu privire la imobilele ridicate, puteti cere drepturi - 1 apartament, sau despagubiri...depinde de valoarea suprafetei terenului care v-a fost afectata.
Proprietate
lucibest
Am un teren extravilan pe care sun amplasati 3 stalpi de inalta tensiune si nu pot sa construiesc nimic pe el.Ce as putea face sa ma pot folosi de acel teren ? (vezi toată discuția)