avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pot face o asig. RCA doar pentru o luna?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pot face o asig. RCA doar pentru o luna?

Masina,un Logan este inscrisa pe firma. Eu ca salariat am acordul de a o cumpara de la ei,dar deocamdata nu pot face actele de vanzare-cumparare.
Problema este ca vreau sa plec in provincie cu aceasta masina, RCA-ul a expirat,iar eu nu-l pot face pe numele meu deocamdata. Se poate face doar pentru 30 zile pe numele firmei? Nu are rost sa platesc eu pe 6 luni un rca,tinand cont ca firma intra in faliment in iulie.Cum sa procedez ca sa pot circula linistit cu masina in provincie, fara sa am probleme cu politia rutiera ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:37, 23 Iunie 2010
nu se poate face rca decat pt minim 6 luni. exista posibilitatea ca pe polita sa treceti numele dvs si doar seria de caroserie. conditia e ca in max 1 luna s-o inmatriculati pe numele dvs
Solutia propusa este incerta si incorecta.Asiguratorul nu poate face polite decat pe denumirea/numele din certificatul de inmatriculare.Seria de caroserie este luata in considerare numai cand autovehiculul nu este inmatriculat.
In baza legii, proprietarul este obligat sa asigure autoturismul inmatriculat, cat timp il are in proprietate.Firma deci este oblligata sa plateasca acest RCA (minim 6 luni).Pe baza dovezii de radiere(dupa instrainare) are dreptul sa primeasca integral inapoi, diferenta de prima platita de la data radierii pana la expirarea politei.
Sfatul corect este cel al lui nucu#. Daca masina este inmatriculata deja nu puteti sa faceti polita RCA pe o luna, ci pe minim 6 luni si dupa inmatriculare pe numele dv firma isi poate recupera banii dati pe polita RCA.
Multumesc mult ptr raspunsuri
Asigurarea trebuie sa o platesc tot eu,daca vreau sa folosesc masina.Ei sunt falimentari,nu le arde lor sa plateasca asigurarea si in plus mi-au zis ca e treaba mea daca vreau sa plec in provincie cu trenul sau cu masina asta. Deci...nu prea am ce face.Totusi nu mi se pare corect sa nu pot plati pe 30 sau 90 de zile.Dar unde-i lege nu-i tocmeala...sa spunem.
atunci cand cumperi o masina second hand pentru a o inscrie pe numele tau trebuie sa ai o asigurare pe numele tau (noul proprietar) valida pe minim 6 luni (este o conditie impusa de catre cei de la politie).Astfel se poate face asigurare pe numele dvs fara a se specifica nr auto (acesta se va scrie in polita rca dupa ce luati noile nr de inmatriculare) pentru ca altfel practic nu aveti cum sa indepliniti conditia impusa de catre politie.Mergeti cel mai bine si va consultati cu cineva de la asigurari si o sa vedeti ca se poate pentru ca si eu am facut la fel.

Alte discuții în legătură

Emitere rca fara ca persoana din polita sa fie prezenta usfuia00 usfuia00 Salut, Am vandut prima mea masina si la incheierea contractului de vanzare cumparare nu am trecut pe certificatul de inmatriculare \\"instrainat catre ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca pe numele vechiului proprietar ionuttala ionuttala Buna ziua As dori sa va intreb daca pot circula cu o masina in care am o asigurare de 6 luni pe numele mamei in vederea inmatricularii, dar ulterior am ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)