avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am obtinut certificatul de mostenitor pentru 1/3 din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am obtinut certificatul de mostenitor pentru 1/3 din masa suc. Care sete pasul urmator.

Este vorba de o casa de locuit cu anexe si teren mostenita in urma testamentului de 3 parti .
2 frati si eu strain de familie.Nu ne-am inteles la suma.Cum se poate rezolva in instanta aceasta situatia.
Daca ai scos un certificat de mostenitor, asta nu inseamna ca esti un mostenitor legatar.:) (asta in cazul in care ai inteles asa).
Diferenta intre un mostenitor legal si intre unul testamentar (legatar) este ca primul vine la mostenire in virtutea legii (sunt 4 clase de mostenitori) iar cel de-al doilea culege din mostenire in baza testamentului (legatului)
Mai nicule, n-ai citit tot... :D A inteles omul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire olteanu dumitru olteanu dumitru Am avut o matuse cu domiciliul in Ploiesti (sora tatalui meu) si care care a decedat in 2005 lasindu-ne(suntem 3 bfrati) prin testament 1/2 din casa detinuta ... (vezi toată discuția)
Moștenire. rrobi rrobi Bună ziua !Am un testament lăsat de către mama mea în care stipulează că îmi lasă toate bunurile imobile prezente și viitoare ,iar fratelui meu ... (vezi toată discuția)