avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AJUTOR -NOUL COD PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AJUTOR -NOUL COD PENAL

SI LA APEL TIMISOARA (21/06/2010) AU DECIS : 4 ANI PT. TRAFIC DE DROGIRI 190 GR CANABIS -FLAGRANT ,.SI UN AN SPOR . Am recunoscut, am colaborat nu mi a fost acceptat art 16 ., procurorul sustine :. se stia de cel ce....cu 4 luni ininte de declaratia mea ... ok .In situatia in care intra codul penal nou ,ce pot face avand in vedere ca cei ce recunosc greseala ,prin acest cod primesc o reducere de 1/3 din pedeapsa,Mai am dreptul la recurs si la un proces in Bucuresti .Pedepsele se injumatatesc o data cu noul cod si la trafic de droguri? sunt privat de libertatedin dec 2009. ROG SUGESTII,SI CONSILIERE
Cel mai recent răspuns: gornea amgelica , utilizator 17:18, 24 Iunie 2010
Formulati recurs.
Dupa cum banuiesc eu v-ati judecat in apel la Curtea de Apel
Timisoara, si, prin urmare, recursul, se va judeca la Inalta Curte
de Casatie si Justitie.
Acolo termenele se stabilesc la mai multe luni de zile.
Luati legatura cu avocatul dvs pentru a castiga timp intrucat
noul C.pen va trebui sa intre in vigoare la inceputul anului 2011.
Nu vreau sa va dezamagesc dar proiectul de lege pentru noul Cod penal nu prevede si nici nu sanctioneaza infractiunile privind traficul si consumul ilicit de droguri. In continuare aceste infractiuni vor fi prevazute si sanctionate de Legea 143/2000 cu aceleasi pedepse ca si pana acum. Oricum la infractiunile considerate grave nu le-au scazut limitele de pedeapsa in proiectul de lege pentru noul Cod penal.
Din pacate sta in obiceiul procurorilor DIICOT sa promita art.16 din Legea 143/2000 pana afla tot ce vor de la inculpat iar pe urma sa spuna ca nu sunt indeplinite conditiile pentru acordarea acestei cauze de reducere a pedepsei. Nici nu poti sa reclami acest lucru in instanta pentru ca acordarea sau neacordarea acestuia e un atribut doar al procurorului.
Daca inca esti la instantele din Timisoara, respectiv in apel la Curtea de Apel, pot sa-ti recomand pe d-l Stoinescu Mircea nr. tel.: 0748936107. E un excelent avocat pledant cu o vasta experienta in ramura penalului si pe care l-am urmarit aparand un inculpat intr-o speta de trafic si consum de droguri chiar la Curtea de Apel Timisoara, m-a impresionat si chiar stapaneste bine legea in domeniu.
Succes!
MULTUMESC, O SA CONTACTEZ PERSOANA MULTUMESC.
MULTUMESC, sanse la CEDO?
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne unei cereri. Aceasta presupune ca persoana respectivă să fi sesizat cea mai înaltă jurisdicţie competentă, cu respectarea regulilor şi a termenelor de procedură.

Termenul în care poate fi sesizată este de 6 luni de la data deciziei interne definitive. Termenul de 6 luni curge de la data la care autoritatea naţională competentă cea mai înaltă şi-a pronunţat decizia (dacă plângerea se referă la o condamnare, termenul curge de la pronunţarea hotărârii finale în ordinea normală a căilor de atac şi nu de la respingerea ulterioară a unei eventuale cereri de revizuire). Dacă se depăşeşte acest termen, Curtea nu mai poate examina plângerea
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Condamnare definitiva theo_i theo_i Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: dupa o condamnare definitiva (dupa instanta de apel), mai exista vreun articol in urma caruia sa se poata beneficia ... (vezi toată discuția)
Avocat bun cedo cedo Cum pot gasi urgent un avocat bun care sa-l reprezinte pe fiul meu la Curtea de Apel dupa o pronuntare de 5 ani data de TMB pentru infractiunea de trafic ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma adresez cedo? cattie cattie Vreau sa stiu daca ma pot adresa CEDO,intrucat mi-au fost tinute la Parchet timp de 8 ani doua dosare penale in care am fost parte vatamata ,iar acum mi ... (vezi toată discuția)