avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Precedentul judiciar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Precedentul judiciar

Stiu ca pe la noi nu se prea tine cont de precedentul judiciar. Intr-un PV de contraventie am obtinut succes dupa succes, adica de la fiecare instanta de fond ca si recurs cate ceva, dar nu anularea PV. In judecarea lipsei consemnarii obiectiunilor in PV, unele instante au anulat PV pentru ca art.16(7) din OG 2/2001
dispune:"Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal. " Alte instante nu au anulat PV pentru ca nulitatea ar fi una relativa,nu absoluta(ca la art.17). Pentru ca nu am obtinut anularea PV nici dupa recurs, am facut contestatie in anulare,(care dupa parerea mea este inutila atata vreme cat te adresezi tot celui care deja ti-a dat o solutie). ICCJ la cererea procurorului general a stabilit ca e vorba de nulitate relativa in cazul neconsemnarii obiectiunilor. Am invocat precedentul judiciar( contraventia fiind datata inaintea aparitiei in MOf. al deciziei ICCJ) si faptul ca nu pot fi discriminat in raport cu alti justitiabili din Romania. Cu alte cuvinte ceream anularea PV, pentru lipsa consemnarii obiectiunilor. N-am obtinut-o. Mai pot sa ma adresez cuiva, dupa contestatia in anulare, in afara de Dumnezeu? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 19:31, 22 Iunie 2010
Cu acest motiv de nulitate, nu.Puteti invoca alte aspecte in cadrul contestatiei la executare ce tin de prescriptie si alte aspecte specifice executarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma consider un cetatean roman discriminat (printre multi altii) Statescu Statescu Buna ziua! Un proces-verbal de contraventie (circulatie) a fost atacat in instante.Atat la fond cat si la recurs s-a cerut anularea PV pentru lipsa ... (vezi toată discuția)
Nulitate relativa versus nulitate absoluta stelian67 stelian67 in ce conditii nulitatea absoluta devine nulitate absoluta pe O.G. 2/2001,stiu ca exista o pronuntare a inaltei curti de casatie si juastitie ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face obiectiuni, neadus la cunostinta de organul constatator al contraventiei ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda contraventionala de la un nene militial care a venit singur cu masina si i-a aplicat-o. Amenda era pentru ... (vezi toată discuția)