avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vinovat e agentul de vanzari???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vinovat e agentul de vanzari???

in cazul in care unul din agentii de vanzari ai societatii a livrat marfa catre o alta societate care in acest moment nu mai vrea sa plateasca, pot recupera debitul de la agentul de vanzari?? daca da, in ce conditii?temei legal....?? va rog...
multumesc.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 10:01, 26 Iunie 2007
Daca agentul de vanzari a livrat produsele in indeplinirea atributiilor sale de serviciu, atunci nu are nici o vina. Daca aveti un contract de vanzare-cumparare comercial, de furnizare, etc., sau o factura semnata, va puteti indrepta impotriva societatii achizitoare prin procedura somatiei de plata prevazuta de ord. 5/2001, dupa indeplinirea conditiilor prev. de art 720 C.pr.civ.
stiu k ma pot indrepta asupra societatii debitoare.....intrebarea era daca as putea recupera acesti bani de la agentul de vanzari.......:-/
ce motiv aveti sa va indreptati impotriva lui, care este culpa agentului?
In anumite ipoteze s-ar putea atrage raspunderea agentului. Dar vorbim pe presupuneri .. Gen nerespectarea politicii comerciale a companiei (vezi fisa postului, ROI, conditii comerciale etc), depasirea unor norme interne referitoare la prudenta in aprecierea volumului si conditiilor unor tranzactii (greu de demonstrat .. etc), tranzactii efectuate fara respectarea cerintelor de forma (facturi neconfirmate, lipsa unor elemente care sunt necesare sustinerii litigiului cu clientul in instanta - in sens larg, clauze negociate fara a fi imputernicit in acest sens etc )
aveti ceva cu acest agent? ca prea vreiti sa il puneti la coltz :D . Lasati-l sa traiasca. Daca a fost din vina lui cum s-a explicat anterior, puteti. dar corect ar fi sa va indreptati asupra societatii care a luat marfa si nu a returnat-o sau platit-o.

Alte discuții în legătură

Factura rosie lipsa GaneaCristian GaneaCristian Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei ... (vezi toată discuția)
Vinovat e agentul de vanzari??? Monica H. Monica H. in cazul in care unul din agentii de vanzari ai societatii a livrat marfa catre o alta societate care in acest moment nu mai vrea sa plateasca, pot recupera ... (vezi toată discuția)
Fisa postului agent vanzari mcfc mcfc Buna ziua! Am si eu o rugaminte.Puteti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema? Dupa aproape un an de activite la o firma de distributie mi s-a dat sa ... (vezi toată discuția)