avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului agent vanzari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului agent vanzari

Buna ziua!
Am si eu o rugaminte.Puteti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema?
Dupa aproape un an de activite la o firma de distributie mi s-a dat sa semnez fisa postului.Eu am refuzat sa semnez pt ca din punctul meu de vedere mi se pare ca este de fapt un contract in care totul se reduce la obligatia de a plati daune,tepe de la clienti,pagube si pierderi.Mi s-a specificat ca raspunsul trebuie sa fie da sau nu(sa semnez) pt ca altfel zilele imi sunt numarate.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Mai jos o sa incerc sa dau cateva citate din asa zisa fisa a postului care mi se par mie a fi in neregula.
*Anexa la CIM
Subsemnatul(reprezentant legal) si salariatul/a cu toate datele(adresa,CI,CNP), am incheiat prezenta anexa la CIM in urmatoarele conditii asupra carora am convenit:FISA POSTULUI;
*Obligatii-salariatul raspunde direct si NEMIJLOCIT de incasarea de la clienti a contravalorii marfii vandute;
-agentul de vanzari poate inceta activitatea din initiativa sa numai dupa ce a incasat si depus toate sumele datorate de clientii carora le-a vandut marfa si numai dupa ce a predat gestiunea sa fara lipsuri sau cu lipsurile acoperite;
*In caz de nerespectare a acestor obligatii si constatarea aparitiei de prejudicii de orice natura,societatea isi rezerva dreptul de a actiona in instanta persoana in cauza si de a cere daune interese cf legislatiei in vigoare;
* Salariatul si alte conditii asigurate-penalizarile din salariu se stabilesc de catre conducerea dep. vanzari, in cazul abaterii de la fisa postului;
-bonificatiile sunt acordate de conducerea dep. vanzari pt depasirea anumitor obiective de interes major pt firma;
*Concedii:cf CIM
*Orarul de lucru: programul de lucru dureaza 8 ore,putand fi modificat in functie de cerinte;
*Declar ca am inteles in ce consta natura muncii unui reprezentant de vanzari si sunt de acord sa realizez toate obiectivele,in conformitate cu standardele de performanta cerute de companie;
*prezenta anexa face parte integranta din CIM si s-a incheiat in 2 exemplare,cate unul pt fiecare parte.

Va multumesc!

Va rog din suflet sa imi dati si mie un sfat cu privire la ceea ce ar trebui sa fac in aceasta problema
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:12, 20 Mai 2010
Buna ziua!Fisa postului este anexa la contractul de munca deci trebuia sa fie semnata odata cu acesta.Nu am mai auzit cazuri in care sa se semneze dupa un an de la angajare .In orice CM este un punct intitulat Atributiile postului si de obicei se scrie ca,, atributiile postului sunt prevazute in fisa postului anexa la CM,,pai dvs.daca nu ati semnat fisa postului la angajare de unde stiati ce aveti de facut ,care sunt atributile dvs.?Nu este corect in cazul in care un client de-al dvs.da faliment si nu mai puteti incasa banii sa ii puneti din salar.Nu mi se pare nici normal nici corect cum procedeaza angajatorul dvs.Nu cred ca ar trebui sa semnati asa ceva.Daca totusi semnati va sfatuiesc sa livrati marfa ori cu plata cash ori cu fila CEC cu toate ca aceste metode nu prea au sorti de izbanda .
Sunt o multime de societati care nu intocmesc fisa postului decat atunci cand se anunta vreo inspectie de la ITM. De obicei, atributiile si responsabilitatile fiecarui angajat se comunica verbal la semnarea CIM, fara ca angajatul sa-si puna problema fisei postului.
Modalitatea prin care angajatorul de mai sus arunca in spatele angajatului aceste responsabilitati dupa semnarea CIM este dovada faptului ca nu a procedat legal inca de la inceput.
Daca atributiile specificate in fisa postului emisa la 1 an de la angajare contravin acordurilor de la momentul semnarii CIM, aveti dreptul sa nu semnati. Consecintele cred ca le banuiti dar aveti dreptul sa va adresati ITM pentru aceste nereguli.
Poate ajungeti la o intelegere cu angajatorul in privinta conditiilor impuse de fisa postului si reusiti astfel sa va continuati activitatea pe postul respectiv.
O zi buna
L.C.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie gestionar, declaratie casier gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Intrebare: daca pe cartea de munca sunt trecuta \" consultant vanzari\" este normal sa semnez acte acolo unde scrie gestionar sau casier si la ... (vezi toată discuția)
Este corect asa? razvandicu razvandicu vreau sa va spun ca sunt de meserie inginer constructor dupa cum sunt incadrat si in contract ca functie dar mi a intocmit fisa postului pentru sef de ... (vezi toată discuția)
Fisa post kty80 kty80 Buna ziua, De doi ani ocup postul: consultant inginer petrochimist. Am primt foarte multe promisiuni. Totul a fost ok 6 luni, facand intr-adevar ceea ce ... (vezi toată discuția)