avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vinovat e agentul de vanzari???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vinovat e agentul de vanzari???

in cazul in care unul din agentii de vanzari ai societatii a livrat marfa catre o alta societate care in acest moment nu mai vrea sa plateasca, pot recupera debitul de la agentul de vanzari?? daca da, in ce conditii?temei legal....?? va rog...
multumesc.
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 10:01, 26 Iunie 2007
Daca el si-a indeplinit atributiunile din fisa postului, (ex: a livrat marfa in conditiile stabilite printr-un contract de v-c-de regula-) nu sunteti indreptatiti sa-l trageti la raspundere .El este angajat, banuiesc, pt a face vanzari nu pt a garanta bonitatea clientilor.:))
Daca totusi considerati ca a incalcat prevederi din fisa postului, regulament intern etc, aveti 2 posibilitati:..ori ii faceti decizie de diminuare salariu, dar nu mai mult de 10% pe 3 luni( cu cercetare prealabila si tot tacamul) ori il dati in judecata pt imputarea intregii sume.
Parerea mea: nu cred ca aveti sanse de castig contra lui, deoarece poate dovedi f usor ca si-a facut doar jobul lui.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura rosie lipsa GaneaCristian GaneaCristian Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei ... (vezi toată discuția)
Vinovat e agentul de vanzari??? Monica H. Monica H. in cazul in care unul din agentii de vanzari ai societatii a livrat marfa catre o alta societate care in acest moment nu mai vrea sa plateasca, pot recupera ... (vezi toată discuția)
Fisa postului agent vanzari mcfc mcfc Buna ziua! Am si eu o rugaminte.Puteti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema? Dupa aproape un an de activite la o firma de distributie mi s-a dat sa ... (vezi toată discuția)