avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice restrangere concesiune
Discuție deschisă în Achiziţii publice

restrangere concesiune

Primaria a incheiat un contract de concesiune cu o societate avand ca obiect un teren proprietate privata. Acest teren s-a concesionat pentru construirea de catre societate a unui bloc de locuinte, durata contractului fiind pe perioada existentei constructiei. In prezent societatea doreste micsorarea terenului concesionat si implicit a redeventei. Poate primaria prin act aditional sa restranga concesiunea si respectiv sa micsoreze redeventa, adica sa concesionam doar o parte din terenul concesionat initial? Legea permite acest lucru, ce prevederi? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 10:22, 24 Iunie 2010
in principiu, da.. vedeti si ce scrie in contractul dvs de concesiune.. vb si cu ceid e la primarie sa aflati opinia lor vis a vis de acest aspect
Si in completare la ceea ce a scris domnul av. Petre, redeventa nu se vab micsora ca valoare pe mp ci proportional cu suprafata concesionata. Oricum aveti nevoie de hotararea consiliului local pentru acest lucru.
Ar fi bine sa studiati si legile din domeniul constructiilor, precum si HCL in domeniu, PUZ etc. Aceasta deoarece trebuie sa determinati cota de ocupare a terenului. Sa nu cumva sa cadeti in extrema cealalta, adica sa reduceti concesiunea la suprafata de sub cladire, deci sa aveti ocupare de 100%, ceea ce nu-i deloc bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de concesiune bogdan77m bogdan77m In 1992 Consliliul local a incheiat un contract de concesiune cu o societate. Contractul avea ca obiect concesionarea unui teren in vederea construirii unui ... (vezi toată discuția)
Contract ContSters195141 ContSters195141 se poate trece din contract de participatiune in contract de concesionare fara licitatie?mentionez ca am construit o cladire pe cheltuiala firmei terenul fiind ... (vezi toată discuția)
Care contract se ia in consideratie? monalisaalina monalisaalina Am marea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:cu ceva timp in urma s-a concesionat un teren de la primarie,mi s-a sugerat sa renunt la o parte s-a ... (vezi toată discuția)