avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract

se poate trece din contract de participatiune in contract de concesionare fara licitatie?mentionez ca am construit o cladire pe cheltuiala firmei terenul fiind al primariei .redeventa o creste in fiecare an si cred ca este mai bine in concesiune.credeti ca am sanse sa pot sa fac contract de concesiune avind atuul ca cladirea ests intabulata pe mine? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 00:03, 25 Februarie 2011
Din ce inteleg din relatarea dumneavoastra, aveti un contract de asociere in participatiune, in care dumneavoastra aveti ca aport investitia, respectiv constructia, iar primaria terenul, iar beneficiile se impart in cota fixa (redeventa) catre primarie si restul la dumneavoastra. Ceea ce dumneavoastra aveti in fapt este o struto-camila practicata de multe primarii pentru evitarea procedurilor de achizitii publice. In realitate, chiar daca respectivul contract este denumit ca asociere in participatiune, prin natura lui se apropie mai mult de unul de concesiune (avand in vedere faptul ca dvs platiti o suma fixa, si nu un procent din beneficii, fiind intitulata chiar redeventa, ca in cazul concesiunii. Modificarea "redeventei" nu se face unilateral in fiecare an presupun. O astfel de modificare presupune un act aditional cu care sa fiti si dumneavoastra de acord.
Cam atat se poate extrage din putinele date pe care le-ati furnizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrangere concesiune adinutza.2008 adinutza.2008 Primaria a incheiat un contract de concesiune cu o societate avand ca obiect un teren proprietate privata. Acest teren s-a concesionat pentru construirea de ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune-pact comisoriu expres aghet aghet Buna seara.Speta mea este urmatoarea: am concesionat un teren de la o primarie ,am facut contractul si am stipulat la cap.4-Redeventa -urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Contracte de concesiune, stabilirea redeventei mirceaione mirceaione Posed o curte de 250 mp luata in concesiune de la primarie,in contract nu scrie cum au stabilit impozitul. Am o mare rugaminte: care sunt actele normative IN ... (vezi toată discuția)