am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva
deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand neplatitor de TVA
as avea cateva intrebari
1. pe facturile romanesti in continuare folosesc cif-ul vechi? (cel fara RO) iar la facturile in tarile UE cif-ul nou obtinut (cel cu RO in fata)?
2. declaratia 390 se completeaza lunar, in RON, si se depune in urmatoarea luna pana in data de 15?
3. declaratia 300 se completeaza trimestrial, in RON. Aceste sume in RON, din facturile externe se completeaza la linia 3 (LIVRARI de bunuri sau prestari ...)
Sumele din facturile romanesti trebuie introduse? pe ce linie? ... eu fiind cu norma de venit neplatior de TVA tot timpul va fi TVA-ul cu 0
Trebuie sa va inregistrati cf art 153 1 inainte de prestarea unui serviciu intracomunitar. Deci, ca sa rapund la intrebarea 1, plafon 0.
Plafonul de 35000 euro la cursul de la data aderarii este pt inreg cf art 153, deventi platitor de tva pentru toate serv prestate (si pt intern). Plafonul de 10000 euro este pt achizitii intracomunitare.
In rest cititi postarea colegului(ei) Danike.
pt a putea presta astfel de servicii trebuie sa va inregistrati in scopuri tva cf art. 153^1 cod fiscal
odata cu aceasta inregistrare veti solicita si inscrierea in ROI, vezi art. 158^2
serviciile intracomunitare trebuiesc declarate in 390 atat de catre persoanele platitoare de tva cat si de catre cele neplatitoare de tva in romania, vezi art. 156^4 si se depune pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea tva
Stiti de cand a intervenit obligatia de inregistrare conforem 153^1 Cod Fiscal?
Eu prestez servicii ca PFA cu norma de venit:
- din 2008 catre o firma din Romania;
- din 2009 catre o firma din UE
Cum pot sa aflu daca firma din UE catre care am emis facturile este sau nu platitoare de TVA? Inteleg ca daca firma din UE nu e platitoare de TVA atunci nu exista necesitatea inregistrarii mele ca platitor de TVA in Romania..
de la 1 ian 2010
indiferent daca firma din UE este sau nu platitoare de tva, dvs. trebuia sa va inregistrati, la fel cum si firma respectiva era obligata sa se inregistreze in acelasi scop in tara sa si sa plateasca tva acolo.
nu confundati inregistrarea ca platitor de tva in romania cu inregistrarea in scopuri tva pentru operatiuni intracomunitare. sunt doua chestiuni diferite.
Trebuie depusa d301?
sevenx
Buna ziua,
Un SRL neplatitor de TVA face o achizitie intracomunitara (fara a fi inregistrat in ROI intrucat valoarea achizitiei este sub 10000E) in luna ... (vezi toată discuția)