avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa de radiodifuziune pt. persoane juridice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa de radiodifuziune pt. persoane juridice

Am primit astazi un telefon la firma de la o doamna care cica suna din partea Serviciului de Radiodifuziune si imi zice ca societatea noastra are de platit taxa radio-TV in valoare de 360 lei, noi neavand contract cu Renel. Imi puteti spune daca chiar suntem obligati la plata acestei taxe?
Cel mai recent răspuns: elafinta , utilizator 11:11, 26 Iunie 2010
conform Hotarârii Guvernului nr.977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune modificata prin Hotarârea Guvernului nr. 1292/2007, .
" Art.10 Persoana exceptată de la plata taxei radio în temeiul declaraţiei pe propria răspundere îşi asumă obligaţia de a înştiinţa imediat orice modificare intervenită ulterior în cuprinsul acesteia.

Art.11 Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele, sucursalele, agenţiile şi reprezentanţele acestora, precum şi reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune.

Art.12 Obligaţia de plată a taxei radio pentru toate persoanele juridice nu este condiţionată de deţinerea receptoarelor radio.

Art.13 Persoanele juridice se pot încadra într-una din următoarele categorii de plătitori:

* persoane care nu au salariaţi;
* persoane juridice care intră sub incidenţa dispoziţiilor art.103 din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;
* persoane juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum şi sucursalele, agenţiile şi reprezentanţele acestora, precum şi reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine.

Pentru subunităţile fără personalitate juridică ale acestora (punctele de lucru) nu se plăteşte taxa pentru serviciu public de radiodifuziune.

Pentru fiecare categorie de plătitori sunt stabilite cuantumurile lunare ale taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, în anexă la HG nr.977/2003.

Art.14 Taxa lunară pentru serviciul public de radiodifuziune se încasează de către societăţile mandatate să factureze şi să încaseze această taxă.

Art.15 Persoanele fizice şi juridice care îşi asigură din alte surse energia electrică şi nu au contract de furnizare a energiei electrice încheiat cu societăţile mandatate, vor plăti taxa direct Societăţii Române de Radiodifuziune. "
Cunosc acest fel de facturi. Au venit la toate firmele, cine a plătit banii nu i-a mai văzut, cine n-a plătit bine a făcut.

Hotie la drumul mare, plătesti odata pe factura de la Electrica, daca ai sau nu aparate radio TV şi pe urmă iţi mai vin de nu ştiu unde facturi aiurea. Clientii care ii stiu eu n-au plătit şi nu are cine ce să le facă nimic.

Să fim serioşi şi eu pot să fac rost de adresele tuturor firmelor pentru că sunt date publice şi le emit câte o "facturică" şi pe urmă specific alcolo o HG de nu ştiu unde care nu există şi nu o ştie nimeni sau e abrogată, îi mai trag nişte sperieţi că dacă nu achită va fi chemat în instanţă, îi mai specific şi un număr de cont, şi să vezi cum se îngraşă contul meu. Între timp îmi voi ridica banii de pe card pe când voi fi în binemeritatul concediu. Fraţilor aşa se procedează la noi.
ªi încă mai pun şi o "cucoană" cu glas duios ca să sune...
Aproape că aş fi spus ceva şi mai serios!





Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
teleptean, utilizator
cei care va suna sunt de la firme de recuperare .persoanele juridice sunt obligate sa plateasca aceasta taxa.in BUCURESTI se incaseaza in factura de energie electrica.10lei RADIO,15 lei TV.
daca fur curent de la vecinul?
domnule,aici discutam lucruri serioase,interventia d-voastra nu este bine venita.vine vremea cand"platiti si pentru curentul furat".

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv anamariacelik anamariacelik Persoan juridica,plateste lunar la E-on suma de 25 lei:15 taxa tv,10 taxa radio.Acum primeste somatii pentru plata taxei radio plus penalitatile.Stie cineva in ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)