avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Diurnele se impoziteaza?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Diurnele se impoziteaza?

Diurnele se impozeaza?
Cel mai recent răspuns: Conta Orasanu , Consultant fiscal 15:25, 23 Iunie 2010
Diurna este o cheltuiala deductibila din punct de vedere fiscal, in limitele prevazute de codul fiscal.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator
Daca intrebi dpdv al angajatului, raspunsul este nu, conform Codului Fiscal art 55
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
g) sumele primite de angajaţi pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare a indemnizaţiei primite pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului. Sunt exceptate de la aceste prevederi sumele acordate de persoanele juridice fără scop patrimonial şi de alte entităţi neplătitoare de impozit pe profit peste limita de 2,5 ori indemnizaţia acordată salariaţilor din instituţiile publice;
Norme metodologice:

Art. 55 al.4 g)

85. În categoria cheltuielilor de delegare şi detaşare se cuprind cheltuielile cu transportul, cazarea, precum şi indemnizaţia de delegare şi de detaşare în ţară şi în străinătate, stabilită potrivit legii.

Dpdv al angajatorului a raspuns D-na Corina mai sus.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Conta Orasanu, Consultant fiscal
Avem angajati din alte localitati si dorim sa le dam diurna de 22,5 RON/zi. De asemenea as dori sa stiu daca noi trebuie sa le suportam cheltuielile de transport si cazare si unde se inregistreaza aceasta. De asemenea as mai dori sa stiu daca diurnele se inregistreaza in statul de plata sau nu.

Prin urmare diurna nu se impozeaza
In baza contractului care sta la baza lucrarii, a ordinelor de deplasare (stampilate),
(delegatii) puteti acorda diurna.
link util :

www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pt raspuns, dar la intrebarea daca diurnele se introduc in statul de plata nu mi-ati raspuns. Presupun ca nu se introduc deoarece nu se impozeaza, e corect?

Alte discuții în legătură

Legea 168/2013 - diurna deductibila corina_130787 corina_130787 Buna ziua, in legea 168/2013, la pct.4 se precizeaza: articolul 21 alineatul (3) litera b) [b]se abroga[/b]. Aceasta litera se refera la cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)
Documente pentru diurna urgent!!!!! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Am si eu o intrebare.....destul de urgenta... Am salariati detasati in Congo, pentru care se plateste diurna prin banca in contul de lei al ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli externe asociat unic adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rog un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala. Conform legii nu pot avea un contract de ... (vezi toată discuția)