avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot face?

Intr'o dimineata un prieten de'al meu i'a inmnanat unui baiat 2 placute de memorie ram pentru a le vinde si ne-a zis sa il sunam dupa amiaza pentru a ne inapoia banii sau placutele(in caz ca nu le vanduse).Cand l-am sunat a spus ca sa vorbim pe o strada din cartier unde ne-am si dus.Au rezolvat ei iar apoi baiatul acela m-a luat pe mine la intrebari ca de ce il trag la raspundere si eu i-am explicat ca e prieten bun cu mine si ma intereseaza.Apoi a repetat intrebarea si m-a amenintat ca imi da una.Eu i-am spus sa dea si cand am vrut sa plec sa evit conflictul mi-a dat cu piciorul in spate.Prietenul meu a incercat sa potoleasca conflictul dar si-a luat si el un pumn in cap si apoi a fost trantit pe jos.Apoi ne-am luat la bataie iar acesta dupa ce s-a terminat scandalul a incercat sa isi cheme prietenii sa ne bata si ne ameninta ca ne sparge geamul la masina.

PS:Dupa asta prietenul meu i'a luat telefonul ca garantie pana ne aduce banii sau placutele si am plecat.La vreo 2-3 ore am fost chemati la sediul de politie unde am dat declaratii iar respectivul a depus plangere impotriva prietenului meu si acesta a procedat la fel.Amandoi au certificat medico-legal.
La o saptamana dupa a depus plangere impotriva mea pentru vatamare corporala.Sunt minor iar el este major plus ca mai are un proces anterior care inca nu s-a terminat.Ce solutii am?:">
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:59, 23 Iunie 2010
Puteti incerca sa va impacati, ar fi mai bine asa si ati evita multe probleme. daca totusi nu ajungeti la intelegere si nu-si retrage plangerea, solutia depinde foarte mult de aspecte precum lipsa antecedentei penale, atitudinea sincera, cooperanta, prezentarea in fata organelor de cercetare penala, circumstante.Si ati putea sa scapati doar cu o amenda administrativa
Daca nu au trecut 60 de zile de la data cand ati cunoscut faptuitorul puteti formula si dvs. plangere pentru lovire si alte violente-art.180 al.1 c.p. ,chiar daca nu aveti certificat medico-legal.
Plangerea se adreseaza parchetului de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la sectia de politie unde ati fost chemati.
Plangerea va trebui dovedita.Astfel veti avea nevoie de depozitia prietenului dvs. si de o alta persoana care a mai asistat la incident.
Contactati avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
am inteles.va multmesc mult pentru sfaturile date=D>
Scoateti certificat medico-legal, daca mai este posibil.
Fa plangere penala impotriva agresorului.
Prietenul sa faca plangere penala pentru talharie( daca i-a luat telefonul si a refuzat sa i-l dea inapoi).
Nu da nicio declaratie pana nu consulti un avocat, impreuna cu parintii care sunt parti responsabile civilmente.
Un sfat: nu mai vinde bunuri ilegal. Pot fi furate si te trezesti acuzat de complicitate la talharie.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desi sunt victima sunt tratat ca un vinovat ruxxy1989 ruxxy1989 Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat...de un an si jumatate tatal meu este calomniat,injurat si amenintat cu moartea de catre un consatean in ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul medico legal cassper2001 cassper2001 Salut , pun intrebarea in numele unui prieten. deci o sa vorbesc in locul lui . Am fost chemat de un baiat sa ma bat cu el , m-a amenintat si mai multe chestii ... (vezi toată discuția)
Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)