avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie executare silita

Va multumesc!! Totul a inceput de la o factura connex neplatita in jurul a 5 milioane,care intr-un final a ajuns la 200 milioane,(penalitati,etc),a urmat procesul la care nu m-am prezentat nefiind in tara,dupa care decizia de a executare silita acum 4 ani in urma...Neavand nimic pe numele meu,in toata aceasta perioada nu m-a deranjat nimeni...se mai poate intampla ceva,mai este valabila decizia de executare?As vrea sa achizionez o masina pe numele meu dar am ceva retineri
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:03, 23 Iunie 2010
Daca nu s-a inceput procedura de executare silita, teoretic s-a prescris dupa 3 ani.
Dar nu ati precizat ce e cu "decizia de executare silita", vi s-a trimis somatia de plata sau ceva de genul acesta de la executorul judecatoresc? e posibil sa fie si intrerupt termenul de prescriptie si sa fi inceput altul...

Fara mai multe date nu putem spune decat sa fiti rezervat in achizitionarea unui bun mobil/imobil pe numele dvs. Nu aveti si dvs. o mama, un tata, ceva?
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Termenul de prescriptie se suspenda in mai multe cazuri dar si atunci cand debitorul isi sustrage veniturile si bunurile de la urmarire.
Cursul prescriptiei se intrerupe in mai multe cazuri dar si in cazul inceperii unui act de executare, dupa intrerupere incepand sa curga un nou termen de prescriptie, termenul scurs pana la acel moment fiind practic sters.
Concluzie: daca termenul a fost intrerupt de un act de executare silita, de la acel moment va curge un alt termen de 3 ani.
Prescriptia nu este intrerupta daca cererea de excutare silita a fost respinsa, anulata sau daca s-a perimat ori daca cel care a facut-o a renuntat la ea.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita aser aser Se poate prescrie executarea silita dupa un timp?Daca da,conform carei legi ?multumesc (vezi toată discuția)
Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)