statutul unei asociatii de proprietari infiintata in 2002, ar trebui modificat dupa ultimle norme metodologice de aplicare legii 230/2007? este adevarat ca in prezent nu mai exista plafon de cassa, care l-ar indreptatii pe administrator sa tina toti banii din fondul de rulment,, si fondul de reparatii, in posesia lui, pe motiv ca CECul percepe comisioane mari la orice miscare de bani? si ca dobanda de la CEC nu se mai imparte proportional cu depunerile proprietarilor??:(
Dobanzile de la banca se adauga la fondul de reparatii al asociatiei, nu la fondul de rulment pentru a fi repartizat fiecarui apartament, asa cum comisioanele pentru intretretinere cont sau plati la furnizori se scad din fondul de reparatii, nu se iau din fondul de rulment al fiecarui apartament.
Intaresc si eu ceea ce a spus @carol_lorac. Asociatia de proprietari se conduce in conformitate cu Legea 230/2007 si cu norma metodologica de aplicare a legii care este HG 1588/2007. Daca va intereseaza, textele acestor doua acte se gasesc in primul topic din sectiunea noastra intitulat Documentatie aferenta asociatiilor de proprietari. N-ar fi rau daca ati putea sa va trageti o copie la imprimanta si s-o aveti la asociatie pentru o mai corecta desfasurare a activitatii.
Orice alta brosura poate fi un ghid, dar in niciun caz nu este un act oficial in baza caruia sa functioneze o asociatie.
@adelina constantin,
spuneti ca sunteti vicepresedinte. Dv aveti acum, dupa demisia presedintelui, toate drepturile si obligatiile presedintelui. In termen de 90 de zile trebuie sa alegeti alt presedinte iar dv trebuie sa convocati adunarea generala. Nu va trebuie delegatie de la nimeni. Faceti-va treaba ca si cum ati fi presedinte ales pana la adunarea generala cand alegeti pe altcineva sau o sa fiti dv aleasa presedinte.
:)ad, da asa este, sau asa ar tebui sa fie. dar situatia din blocul nostru este foarte incordata, fiecare pas trebuie sa-l fac cu grije si cat mai aparat de lege. in legea 23o zice asa, ca in caz ca nu-si poate indeplii functia, presedintele poate delega pe un alt membru al comitetului sa indeplineasca "temporar" activitatile presedintelui (art.21 pct(3)), stau cu nasul in legea 230 de cand si-a dat demisia presedintele. Din 2002, au ramas aceiasi presedinte, cenzor si administrator, nu spun cum au ajuns sa se sprijine unul pe celalti, si-au tras si indemnizatii, presul si cenzora, administratorul pe langa 600 lei in fiecare an si-a prevazut in planul de masuri si doua prime de pasti si de craciun, anul acesta cele doua prime au fost de 200 lei fiecare, mai voia si marirea salariului cu o suma echivalenta cu retinerile de la salariul de 6oo lei, asta a declansat schimbarea, pana acum fara spectrul recesiunii tarii in fata, toti participantii, fara sa inteleaga ce zice adtorul, ridicau mana si votau orice. de data asta ,am sarit eu, si abea asa au inteles ce erau gata sa voteze.....nu stiu cine va primi sa indeplineasca functia de presedinte, este o vecina, dar nu stiu daca va fi impartiala, sau va reusi s-o ameteasca si pe ea adtorul, scolit la stefan gheorghiu.......din 2002 am locuit in bloc simtindu-ma chiriasa dlui adttor, nu proprietara unui apartament, ca si al lui.scuzati destainuirea, sunt putin incordata , aproape nu-mi vine sa cred ca vom scapa de fostul presedinte, care dupa ce si-a dat demisia in ultima ad, gen, sperand ca il vom ruga sa ramana, acum regreta, si cauta sa fie reales.si el a fost coleg cu celalalt.....presedintele, ad.torul si cenzorul au fost "cineva la.... vremea lor......"!!!!X-(