avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nereguli, vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nereguli, vecin

Avem o problema cu noii vecini. Relatez putin situatia: in aceasta primavara a fost vanduta casa din vecinatatea noastra(din fata casei noastre) la 2 persoane casa cu 450mp teren,acestia au fragmentat terenul, casa veche au refacut-o iar pe ceilalti 225 mp au mai construit inca o casa, toate bune si frumoase numai ca acestia au turnat beton in toata curtea, nu au lasat nici macar un metru de pamant pentru a lasa loc apei(de la ploaie) sa se scurga, astfel ca acum, cu ploile din ultima vreme, ne-au inundat, apa de la 2 case vine acum la noi in curte si putin a ramas pana sa ne intre in casa, beciul nostru a fost inundat,precum si fosa septica pe care o avem unde se scurge apa de la baie, pentru ca nu avem canalizare in zona, deci o gramada de probleme . Le-am explicat cu frumosul ca trebuie sa sparga din beton si sa lase loc de scurgeri, dar nu vor, au spus ca ei sunt propietari si fac ce vor in curtea lor, ca la ei asa se obisnuieste sa se toarne toata curtea cu beton. precizez ca ei nu locuiesc acolo, le-au cumparat doar pentru a le revinde si nu prea i-au interesat cum au construit, au construit asa dupa ureche.
Acum vin si va intreb, nu exista o lege in acest sens, unde trebuie sa ne cautam dreptatea, le facem o plingere la politie, la inspectoratul de stat in constructii?
Nu am vrea sa se ajunga aici, am vrea sa rezolvam cu vorba buna, dar se pare ca n-avem cu cine discuta, au zis ca ei n-au bani acum sa sparga betonulX-(
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 18:53, 24 Iunie 2010
daca nu rezolvati pe cale amiabila ,faceti o reclamatie scrisa la primarie.raspunsul trebuie sa-l primiti in 30 zile.
Reclamatie la primarie, la un anume serviciu, probabil disciplina in constructii?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
miki3, utilizator
da si chiar la primar,de ce nu?una din obligatii este sa vegheze asupra tuturor din comunitate.bafta
Conform art.615 Cod civil-"Tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel incat apele din ploi sa se scurga pe terenul sau, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sau.In atare situatie, daca apa scursa din streasina vecinilor, vine in curtea dvs....aveti temei legal pentru a-i actiona in judecata.
Succes.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce distanta de servitute este permisa intre un imobil si gardul vecinului pentru apa care se scurge de pe stresini dana b dana b stie cineva care este distanta admisa intre doua curti pentru apa care se scurge de pe stresini?????:(([quot][/quot] (vezi toată discuția)
Picatura streasinii hesperos hesperos Buna ziua. Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)
Distanta intre casa vecinului si gardul dintre noi cristisorin cristisorin Buna ziua! As vrea sa stiu ce distanta trebuie sa fie intre casa vecinului si gardul care ne desparte, vecinul meu tocmai si-a construit o casa de la ... (vezi toată discuția)