avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... EVAZIONIST FISCAL CE SUNT- SUNT CERCETAT DE POLITIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

EVAZIONIST FISCAL CE SUNT- SUNT CERCETAT DE POLITIE

AJUTOOOR -EVAZIUNE FISCALA -SUNT ANCHETAT DEGEABA! CE POATE SA-MI FACA ?
Am inchiriat apartamentul timp de 1 an si opt luni - fara a inregistra inchirierea la sectia financiara- A fost totul verbal !.Am luat 250 - 300 euro / luna -.Am fost reclamat de vecini. A venit politia ( serviciul investigatii fraude ) si mia spus ca am facut evaziune fiscala. Am dat declaratie la politie. Am recunoscut. CE POATE SA-MI FACA... Ce trebuia sa dau la stat ? la circa 3900 euro cistigati ? Nu am banii iam mincat. Poate sa ma bage la puscarie ? Sau sa stau linistit sa rid in nas politistilor. Unii zic ca nau ce sa-mi faca ! Altii zic ca ma poate amenda. Dar la Puscarie sub nici o forna ! ca 3800 euro cistigato nui o suma..
CE POATE SA-MI FACA ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:46, 25 Iunie 2010
Pai in primul rand trebuie sa platiti un impozit de 16% din veniturile declarate sau constatate de politie ca lea-ti fi incasat; dupa care puteti sa platiti o amenda de la fisc si asa poate scapati de pedeapsa instituita de politisti intr-un dosar penal.
Nu faceti puscarie, suma este foarte mica, in cel mai rau caz primiti o amenda penala. Acum depinde de la caz la caz. In situatia in care nu aveti banii pentru impozit solicitati organului fiscal sa platiti esalonat impozitul si o eventuala amnda...scapati mai usor asa....
Nu va recomand sa le radeti in nas politistilor!
Daca veti fi gasit vinovat puteti fi condamnat si la o pedeapsa cu executare.
La fel de bine se poate si cu suspendare.
Parerea mea este sa va angajati avocat cat mai repede si poate chiar reusiti sa primiti o amenda administrativa.Nu ar fi imposibil asa ceva, dar depinde si de atitudinea dvs., depinde daca sunteti vinovat sau daca sunteti nevinovat.
Daca va ancheteaza degeaba inteleg ca sustineti ca sunteti nevinovat.
Cca 30% din cei condamnati sustin ca au fost condamnati desi erau nevinovati...
In realitate, ei nu constientizau ca erau vinovati...

avocat Claudiu Lascoschi
..daca persoana care a stat cu chirie depune o declaratie ca a locuit gratis si sunteti prieteni posibil sa nu fiti sanctionat !
Ce zic specialistii ??
- daca acoperiti prejudiciul, in oricare din faze, cercetare - judecare, scapati !
- era contract de inchiriere intre dumeavoastra si respectivul sau de comodat #-o
E clar ca s-a depus o plangere penala pentru ca nu a achitat banii la buget...si e foame mare...:))
E vorba de o inchiriere, dar nu am inteles cine a facut plangerea.
Este o chestiune relativa dovedirea sau nedovedirea infractiuni...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat pe nedrept maryann maryann Buna ziua! Sint un cetatean de rind si ma aflu intr-o situatie foarte grea si foarte complicata din puct de vedere al justitiei din romania. in fapt: sint ... (vezi toată discuția)
Pedeasa civila georgelove georgelove am o problema am furat o geaca de la munca prejudiciu sa recuperatin valoare de 400 lei proprietarul geci nu a facut plingere dar in schimb a facut firma de ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)