avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce solutie am sa schimb tevilede caldura daca vecinul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce solutie am sa schimb tevilede caldura daca vecinul nu e de acord?

#-o mi-am cumparat de curand un apartament la etj 4. am probleme cu tevile de caldura care sunt mancate de rugina si pline de pori. m-am decis sa le schimb dupa o iarna de stat cu borcane si borcanase pe la porii tevilor, asa ca am contactat un instalator autorizat sa imi schimbe tevile. acesta mi-a propus sa le schimb de la 1/2 din lungimea tevii pe verticala de la vecinul de la 3, pt ca exista riscul ca din cauza vechimii tevilor sa se sparga intre apartamente si sa ii inund apartamentul cand va incepe furnizarea agentului termic. bun si facut am vb cu vecinul, care in prima faza e de acord, urmand sa ii platesc toate cheltuielile posibilelor stricaciuni din apartament, cumpar toate materialele, o groaza de bani dupa care se suceste brusc si nu ma accept pe motive ca ba are tevile acoperite cu faianta, ba ca ii se face mizerie, etc. acum ca am cumparat materialele si el nu mai e de acord. ce solutie am pe cai legale sa il conving pe vecinul de sub mine.ca sa nu mai spun de acordul celorlalti vecin,i pensionari cu totii, de parca blocul asta e cimitirul elefantilor si lipsa sprijinului administratorului.ce ramane de facut, pt ca se pare ca sunt singurul care are probleme cu caldura pe partea mea si in plus iarna trecuta am avut nevoie de 2 calorifere in priza pt ca in 2 camere caloriferene nu se incalzeau. solutii va rog din suflet daca aveti. nu imi spuneti de ct pe gaze pt ca nu avem gaze in zona. multam
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
ionutnae, utilizator
Cel mai recent răspuns: ema pascalin , utilizator 23:43, 25 Iunie 2010
foarte bine ati pus problema dl administrator, practic cand am deschis acest subiect aici vroiam sa ajung. dupa cum va spunem sunt locatarul unui apartament la etajul 4, iar dupa discutiile avute cu vecinii, se pare ca sunt singurul cu probleme in ceea ce priveste caldura. legea e destul de neclara si se poate folosi atat in interesul celui ce aduce plangere cat si invers. ceva concret va rog sau poate in cazul in care cineva s-a mai confruntat cu o astfel de problema sa ne spuna ce solutie a gasit. multumesc tuturor celor care au scris pe forum in legatura cu aceasta problema. eu nu vreau sa fac nimanui deranj in casa dar ma obliga sa imi fac leg de la vecinul de sub mine deoarece coturile tevilor sunt prea aproape de podea si lucrand pot rupe teava intre apartamente.si iar ajungem la mana legii pt ca va trebui sa ii repar daunele,cu toate ca a luat la cunostinta riscurile aferente. multam!
Problema relatata de mine e similara cu cea a lui iontznae,dar locatarii ma acuza pe mine ca nu inlocuiesc tevile de caldura,dar cum???,un locatar nu permite accesul,altul spune ca sa nu i se sparga in casa ptr.ca ar pusa faianta pe peretii,tapet in dormitoare,instalaia are legaturi pe orizontala intre apartamente,nu numai pe verticala.
Locatarii spun ca eu trebuie sa rezolv problema ca de aceia sunt platita,ignoranta sau teama sa nu se implice,asta cred eu,nefiind singura asociatie unde se intampla asa ceva.
mergeti la asociatie si spuneti ptr ca vecinul e obligat prin lage sa permita accesul in interior celor de la asociatie care ii va spune de schimbarea tevilor. nu are voie sa refuze. poate fi amendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate face sesizarea catre radet in cadrul unei as.de proprietari? mary_catalina mary_catalina Buna dimineata, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Din luna decembrie am inceput sa platim caldura la pausat, deoarece am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Responsabilite/despagubire proprietatea privata la lucrare teava comuna bogdanaav bogdanaav Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte: Teava comuna de apa calda de la baie s-a spart in dreptul apartamentului meu. Stiu ca cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Urgent! tevi de caldura vs centrala proprie serena82 serena82 Buna ziua, Am o mare problema. Eu am centrala termica proprie la apartament, insa mi-au ramas si tevile de caldura pentru ca vecinii de la celelalte doua ... (vezi toată discuția)