avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... proprire pe cont de salar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

proprire pe cont de salar

buna ziua . Am contractat un credit de nevoi personale pe o perioada de 10 ani ,dar in ultimii doi ani nu am mai platit nici o rata .Am primit o adresa de infintare a propririi,prin care se solicita executarea silita prin proprire a veniturilor mele asupra tuturor disponibilitatilor mele ,aceasta adresa a fost trimisa la societatea unde lucrez si la 5 banci din oras dintre care una din banci este cea la care am cont de salar ,aceasta banca mi-a blocat contul de salar cu toate ca societatea la care lucrez imi opreste din salar 1/2 ,se poate pune proprire si societatea si banca pe salar ?si mai am o intrebare ,mai am un cont la banca dar este contul de garantie gestiune se poate atinge de acest cont ?Si daca in caz ca nu mai sunt gestionar in societatea unde lucrez si vreau sa-mi ridic garantia de gestiune din cont se poate pune proprire pe acesti bani ,,,VA ROG SA-MI DATI SOLUTII VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 11:46, 25 Iunie 2010
Retinerile din salariu cf.art.164 Codul Muncii:
(1) Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
(3) In cazul pluralitatii de creditori ai salariatului va fi respectata urmatoarea ordine:
a) obligatiile de intretinere, conform Codului familiei;
b) contributiile si impozitele datorate catre stat;
c) daunele cauzate proprietatii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.''

Incercati sa luati legatura cu banca respectiva pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri,popriri,popriri. cristimelin cristimelin am avut ampreuna cu sotia o asociatie familiara,ca obiect de activ comert.activitatea sa intrerupt an 2005 ca urmare a proiectului de urbanizare a ... (vezi toată discuția)
Garantii retinute gestionarilor - acoperire minusuri in gestiune mirustefi mirustefi Buna ziua, as dori sa stiu va rog, in situatia in care se retine garantia de 10 % pentru gestionari si se descopera minusuri in gestiune, acestea pot fi ... (vezi toată discuția)
Bancile,bancile... teddy_1968 teddy_1968 Buna ,sunt Teddy B. din Brasov si institutia unde lucrez face plata salariului pe card.La banca unde am cardul :Raiffeisen am si un credit am si descoperire ... (vezi toată discuția)