avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bancile,bancile...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bancile,bancile...

Buna ,sunt Teddy B. din Brasov si institutia unde lucrez face plata salariului pe card.La banca unde am cardul :Raiffeisen am si un credit am si descoperire si un card de cumparaturi nu ma intrebati ce am avut in cap cand am facut asta ...Cert este ca de la inceputul anului am sincope in plata ratelor si colac peste pupaza de 4 luni e si sotia mea in somaj.Problema e ca o cerere de restructurare a creditului am facut acum o luna si nu am primit nici un raspuns iar cei de la colectare imi blocheaza cardul cand imi intra salariul nu pot sa iau nici un ban.Pana acum o luna ma sunau si ma intrebau cat platesc luna asta mi-au luat tot fara sa ma intrebe! A, era sa uit salariu de 972 lei si nu mi-au lasat un leu.Ce sa fac? Legea falimentului personal?Exista vreo forma de protectie ceva?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:22, 18 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa trimiteti o notificare pivind obligativitatea bancii de a retine max. 1/2 din salariul ce se depune pe card, obligativitate ce decurge din prevederile legii 53 din 24 ianuarie 2003( codul muncii) actalizat, art. 164, al.(4).
Aveti in vedere ca notificarea sa o depuneti personal si sa primiti numar de inregistrare sau o trimiteti prin posta, recomandata cu confirmare de primire

Codul muncii
ART. 164
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar maxim transe recuperare drepturi salariale miclutza_63 miclutza_63 Buna ziua, As dori sa stiu cine stabileste(din pct.de vedere legal) nr.maxim de transe ptr.restituirea unor drepturi salariale restante.Drepturi rezultate ca ... (vezi toată discuția)
Predare zona agent vanzari vlad.gabi vlad.gabi Am avut un contract de munca part time si acum mi-am dat demisia. Doar ca de acum incepe partea complicata. Am fost agent de vanzari si trebuie sa predau zona. ... (vezi toată discuția)
Proprire pe cont de salar costea ilie costea ilie buna ziua . Am contractat un credit de nevoi personale pe o perioada de 10 ani ,dar in ultimii doi ani nu am mai platit nici o rata .Am primit o adresa de ... (vezi toată discuția)