avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... cresterea monedei europene
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

cresterea monedei europene

buna ziua
va rog daca puteti sa-mi spuneti parerea dvs ,daca moneda europeana va creste in raport cu leul in situatia in care guvernul este nevoit sa creasca tva-ul.cresterea tva va aduce dupa sine cresterea inflatiei.
imi recomandati sa cumpar euro acum?...pana nu e prea tarziu...?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:33, 26 Iunie 2010
Se prevede o crestere a euro fata de leu, in ultima luna si jumatate s-a observat in bursa scaderi masive ale pretului actiunilor pe fondul unei vanzari masive.
Banii obtinuti din vanzarea acestora s-au dus in cumpararea de euro si dolari. Atentie, dolarul s-a intarit in raport cu euro!Toate aceste schimbari de trend se datoreaza atat instabilitatii economice din Europa, cat si, mai ales, instabilitatii politice de la noi.

Banca Nationala face eforturi deosebite sa nu lase leul sa se pricajeasca, dar cat o vor mai tine baierile s-o faca, daca se insista atat de mult pe mentinerea instabilitatii politice? In spatele a ceea ce vedem zilnic la tv este de fapt o batalie pentru ajungerea unor detinatori de dolari (cine or fi astia?) in fruntea deciziilor politice. Acum se transeaza o batalie, dar razboiul e departe de a se fi incheiat. Harjoana la care se dedau acesti mari detinatori de valuta si in special de dolari cu statul, prin agitarea apelor in zona politica, este menita sa creasca valoarea dolarului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Estimam cat o sa fie cursul leu euro in septembrie 2009? Alin Popescu Alin Popescu Piata abunda de tot felul de estimari cu privire la locul pe care l-ar putea avea leul in 2009. Unii spun ca am putea ajunge la un curs de 4,7, altii ca e ... (vezi toată discuția)
Revenire_metode de reactualizare leu-1947, dupa stabilizare- leu 2010 titi marina titi marina prin luna mai 2010, intrebam pe forum daca poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza valoarea reactualizata a leului din 29 aug 1947, astazi. Cineva mi-a ... (vezi toată discuția)
Compania de telefonie mobila-euro vs lei doar_el doar_el Buna ziua, As vrea daca se poate sa imi dati o lamurire ca sa inteleg fenomenul. Luam exemplu o companie de telefonie mobila (Subiectul e vechi probabil) ... (vezi toată discuția)