avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... exemplificare termen !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

exemplificare termen !

Termenul : ,,este pusa in miscare actiunea penala ....'' reprezinta inceperea audierii de catre organele de politie a audierii reclamantului, paratului sa martorilor ??
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 15:40, 25 Iunie 2010
Acţiunea penală constituie instrumentul juridic prin intermediul căruia se
deduce în faţa organelor judiciare raportul conflictual de drept penal în vederea tragerii la răspundere a celui vinovat de comiterea unei infracţiuni
pfff.
pentru a intelege tr sa stiti faptul ca .
- in momentul in care se fac cercetari - faza actelor premergatoare aveti calitatea de faptuitor.
- ulterior pe baza probelor conform art 228 se poate incepe urmarirea penala , unde aveti calitatea de invinuit.
- cand se pune in miscare actiunea penala impotriva dumneavoastra aveti calitatea de inculpat, audierea se poate face in oricare din fazele mai sus amintite a faptuitorului,invinuitului, inculpatului, privitor la martori se pot propune spre audiere din momentul inceperii urmaririi penale de catre invinuit si de catre organul de cercetare in oricare din faze.
Nu stiu daca am fost destul de explicit !
...punerea in miscare a actiunii penale , coincide cu inceperea cercetarilor dupa depunerea plangerii si intocmirea unui dosar penal sau ......se asteapta o rezolutie din partea procurorului , aceasta fiind IUP sau .. NUP , cum de obicei stiu domnii procurori sa dea .. infractorilor !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)
proces echitabil? sau proces pe banda rulanta? generalul generalul 1. o persoana face plangere la parchet 2. conform competentei procurorul incepe audierile. deci faza actelor premergatoare unde aici se audiaza persoana ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentat de un avocat. noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce conditii o persoana poate solicita sa fie reprezentata de un avocat. Sa zicem ca sunt implicat intr-un ... (vezi toată discuția)