avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale exista dividente dar numai pe hirtie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

exista dividente dar numai pe hirtie

Sunt actionar si angajat la o firma pe actiuni care in anul 2008 a inregistrat beneficii care au fost impartite actionarilor pe hirtie, a fost achitat impozitul pe ele dar actionarii nu au primit nici un ban pina acuma din suma cuvenita:( Este legal acest lucru ? mentionez ca sumele nu sunt foarte mari dar totusi cred ca actionarii au dreptul la ea cu atit mai mult ca ele ca suma apar si pe declaratia de venit al fiecarui actionar predat la fisc de catre firma .
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 10:08, 27 Iunie 2010
Din punct de vedere contabil este legal. Dividendele au fost evidentiate in declaratii, inclusiv calculul impozitului aferent. Faptul ca nu s-au dat banii cuveniti actionarilor, aici alta poveste. Problema este daca ati semnat ceva in acest sens. Repartizarea dividendelor se face pe hartie si este si obligatorie, ca si plata impozitului aferent dar primirea banilor se face in baza unui act semnat de actionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea profitului marius2009 marius2009 am un srl cu asociat unic. Daca in 2009 cand aproba bilantul anului 2008 distibuie la dividende doar o parte din profitul lui 2008 de ex. 50% si diferenta o ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende sorinm2009 sorinm2009 Am o societate comerciala (srl) care functioneaza din 2005. Am primit in 2007 un actionar societate comerciala germana cu 50% din parti sociale, pe care mi le ... (vezi toată discuția)
Retragere sume din alte rezerve ca dividende ????? maria2010 maria2010 In urma cu 4 ani, contabilul a repartizat profitul de la sfarsitul exercitiului financiar in ct 106.8 - alte rezerve. Administratorul doreste acum transferul ... (vezi toată discuția)