avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vindere uscator blok
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vindere uscator blok

suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul blocului,el ne a propus la toti locatari scari sa i vindem lui uscatorul,dar ne a oferit un pret inacceptabil pentru noi ,intre timp deoarece blocul e cu acoperis si acesta e intro stare deprorabila am facut sedinta pe scara si am hotarat ori ca contribuim cu o anumita suma pentru reabilitarea acoperisului ori sa vindem uscatorul la pretul pietei ,acest vecin de la parter nu e de acord nici sa participe cu suma respectiva si nici sa fie de acord sa vindem uscatorul cu pretul pietei,ne a zis ca ori il vindem lui cu cat vrea el ori nu il vindem nimanui si nici nu o sa acoperim blocul.va rog sa mi spuneti cum putem sa l obligam ori sa achite suma pentru reparatii ori sa putem vinde uscatorul altei persoane decat el care ne ofera pretul pietei.
Cel mai recent răspuns: realplayer , utilizator 14:49, 27 Iunie 2010
Daca nu s-au facut anexele la actul de proprietate al fiecarui proprietar, atunci cum s-a vandut acea uscatorie? La negru?
Pentru ca orice vanzare presupune facut de acte la notar. Cineva vinde o parte din proprietate si cineva cumpara acea bucata de proprietate. Ca cine a cumparat poate ar avea un act, ceva, dar asta inseamna ca proprietatea lui s-ar adauga la cea initiala, daca nu s-a scazut din aceasta din urma bucata vanduta, ceea ce e aberant, deci ea trebuia scazuta de undeva, adica de la toti ceilalti proprietari ai scarii respective.
Dar scaderea trebuie operata intr-o anexa la contractul initial.

Daca aceste operatiuni nu sunt efectuate, da, un proprietar care cumpara un apartament, poate pretinde parte din cota-parte indiviza, aferenta uscatoriei.
mama cate magarii sau facut in aceasta tara

=D>multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc ContSters54942 ContSters54942 Buna ziua! Va prezint in continuare o situatie parca tipic romaneasca din repertoriul “Ca la noi, la nimeni” X-(: in decembrie 2007 am ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)