in 10 zile de la afisarea tabelului de intretinere aveti dreptul de a face contestatie SCRISA la calculul intretinerii. cu aceasta ocazie cereti explicatii SCRISE asupra datoriilor cit si asupra penalizarilor pe care le aveti de platit.
asa cum a citat si @danike, calulul penalizarilor se fac incepind cu a 31-51 zi (in functie de ceea ce s-a stabilit in asociatia de proprietari respectiva printr-o decizie a adunarii generale), iar cuantumuul penalizarilor NU TREBUIE SA DEPASEASCA suma datorata
pentru a evita situatii de genul "disparitiei" presedintelui, orice solicitare adresata asociatiei sa o faceti in dublu exemplar (de preferat la calculator) si sa vi se puna numarul si data inregistrarii pe exemplarul dvs
Ce sa mai zic...Am cerut administratorului listele de plata din urma...momentan nu le-am primit....iar raspunsul pe care l-am primit vizavii de suma de 2100 lei este urmatorul ,,nu stiu de unde apare aceasta suma...comitetul este de vina....nu stiu nu cunosc...etc,, acestea sunt cuvintele administratorului.
comitetul nu poate impune decit procentul de penalizare (maxim 0,2%/zi si trebuie sa se regaseasca intr-unul din procesele verbale ale comitetului, si nu se aplica retroactiv). in rest este direct raspunzator de calculele pe care le face, ca de aceea este administrator si nu numai casier