avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general locul de import art.206ind.30 cod fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

locul de import art.206ind.30 cod fiscal

Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal "locul de import" este locul unde se afla produsul in momentul punerii in circulatie cf. art 79 din Regulamentul CEE nr......In concret, in situatia descrisa, care este locul de import, vama sau antrepozitul vamal in care este depozitat produsul?
Cel mai recent răspuns: sabinna , utilizator 20:53, 28 Iunie 2010
Buna ziua,

In cazul dvs. locul de import este acolo unde inceteaza regimul vamal suspensiv de antrepozit vamal. Tot acolo are loc si obtinerea statutului de marfuri UE si i-au nastere drepturile de import : TVA, taxe vamale si accize.

Suspendarea de la plata a accizelor poate avea loc insa prin aplicarea
art. 206 ind.30 pe care dvs l-ati precizat unde legiuitorul a vrut sa expuna schematic parcursul pe care trebuie sa-l aiba marfurile pentru a beneficia de suspendarea accizelor dupa punerea in libera circulatie care are loc la iesirea dintr-un regim vamal suspensiv precum : antrepozit vamal, tranzit extern, perfectionare activa, admitere temporara.

Astfel ca dvs. ca expeditor autorizat beneficiati de regim suspensiv de accize plecand de la antrepozitul vamal din afara Romaniei si pana la vama din Romania daca si numai daca ajungeti cu marfurile la unul din urmatoarele locuri:
1. un antrepozit fiscal;
2. un destinatar înregistrat autorizat sa primească produse accizabile care se deplasează în regim suspensiv de accize;
3. loc unde se pune viza de iesire pe produsele accizabile care părăsesc UE;
4. un destinatar in contextul unor relatii diplomatice sau consulare sau de catre organizaţiile internaţionale recunoscute de autoritatile publice din Romania;
5. un loc de livrare directa daca locul a fost indicat de antrepozitarul autorizat din romania sau destinatarul inregistrat.
si folositi un document administrativ electronic.

La receptia produselor de catre antrepozitar sau destinatarul inregistrat are loc iesirea din regimul suspensiv de accize si implicit eliberarea pentru consum dand nastere creantei fiscale de accize care va fi platita de acestia in Romania.

Daca nu livrati marfurile la locurile de mai sus, accizele sunt datorate de dvs. acolo unde are loc iesirea din regimul de antrepozitul vamal.
Multumesc pentru raspuns.
Un antrepozit fiscal din Romania cumpara de la un antrepozit fiscal din Austria produse accizabile care se afla intr-un stat tert (nemembru). Antrepozitul din Romania le vinde in aceleasi conditii catre un expeditor inregistrat din Romania care va face importul si care expediaza apoi produsele catre un antrepozit fiscal de productie di Romania. Marfa vine pe Dunare. Expeditorul inregistrat poate face incarcarea direct din barja? Ma intereseaza ca intreaga operatiune si deplasarea sa se faca cu acciza suspendata. Poate ma ajutati cu un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitam ajutor specializat: produse scutite de accize din antrepozitul fiscal nelu@aromatics nelu@aromatics Buna ziua, Solicitam ajutor specializat in urmatoarea situatie: Suntem producator autorizat de arome alimentare, cu concentratie alcool atat sub 1.2 % ... (vezi toată discuția)
Achizitie vinuri intracomunitar si nu numai Darina_A Darina_A Un SRL doreste sa aduca vinuri atat linistite cat si spumoase din afara tarii atat UE cat si din restul lumii, pt comercializare intr-un bar specilaizat si ... (vezi toată discuția)
Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere nicolaehaj nicolaehaj Buna , Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete . Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun ... (vezi toată discuția)