avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Solicitam ajutor specializat: produse scutite de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Solicitam ajutor specializat: produse scutite de accize din antrepozitul fiscal

Buna ziua,

Solicitam ajutor specializat in urmatoarea situatie:

Suntem producator autorizat de arome alimentare, cu concentratie alcool atat sub 1.2 % in volum cat si peste 1.2 %.

Societatea este inregistrata ca si antrepozit fiscal , in cadrul caruia se aplica regimul suspensiv pentru achizitia, productia si vanzarea produselor cu continut de alcool.

Alcoolul folosit in procesul de fabricatie se achizitioneaza din UE, respectiv din Bulgaria, respectand procedurile vamale pentru alcool.

Pentru vanzarile de produse ( arome ) cu continut de alcool de peste 1.2 % in volum, la intern, catre clienti care nu sunt antrepozit fiscal , societatea evidentiaza in contabilitate si achita valoarea accizei.

De asemenea, societatea exporta astfel de produse , pentru care intocmeste Declaratiile Vamale de Export, acciza urmand a fi evidentiata in tara de destinatie.

Intrebarea este urmatoarea: pentru aromele cu continut sub 1.2 %, scutite de accize, societatea poate folosi in procesul de fabricatie alcoolul neacizat aflat in antrepozitul fiscal?

Va multumim!
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 16:28, 2 Mai 2023
ART. 341 - Plătitori de accize

(1) Persoana plătitoare de accize care au devenit exigibile este:

a) în ceea ce priveşte ieşirea unor produse accizabile dintr-un regim suspensiv de accize, potrivit prevederilor art. 340 alin. (1) lit. a):

1. antrepozitarul autorizat, destinatarul înregistrat sau orice altă persoană care eliberează produsele accizabile din regimul suspensiv de accize sau în numele căreia se efectuează această eliberare şi, în cazul ieşirii neregulamentare din antrepozitul fiscal, orice altă persoană care a participat la această ieşire;

Prin urmare alcoolul achizitionat din UE si plasat in antrepozit este accizat la eliberarea acestuia in consum conf art 340.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Marcare bauturi alcoolice wex wex Potrivit prevederilor Sectiunii a 8-a din Codul fiscal : Art. 202. - (1) .........marcarea se aplică următoarelor produse accizabile: a) produse ... (vezi toată discuția)
Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere nicolaehaj nicolaehaj Buna , Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete . Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun ... (vezi toată discuția)