am sa va raspund cu placere dnle @adraintot
de deranjat practic nu ma deranjeaza geamul, ci vecinul ,este o poveste mai lunga dar am sa vo spun:
deci, vecinul de sub aprtamentul meu, sa deconectat azi iarna de la sistemul de incalzire fara sa intrebe pe nimeni, nici un vecin de pe verticala sau orizontala,eu fiind direct afectat de acest lucru deoarece nu sia facut un alt sistem de incalzire(dansul are chiriasi pe timp de primavara ,vara pana toamna)iarna nu locuieste nimeni ca nu au incalzire) , niuci nu a platit macar acea cota parte ptr tevile de incalzire care trec prin apartamentul sau, si susutine tare ca nu are nevoie nici de o aprobare pentru a se deconecta de la sistemul de incalzire.Practic cel mai ult ma deranjeaza nesimtirea lui care nu are margini.
eu impreuna cu vecinii de langa mine neam hotarat sa ne delimitam balcoanele fiindca consttructorul nu a facuto si practic ne putem plimba unul la geamul camerei vecinului:).
bun vecinul cu pricina (cu geamul si cu deconectarea) a zis ca ne va reclama el pe noi daca ne delimitam balcoanele fara aprobari,de aceea am intrebat daca am nevoie de aprobari ptr a ne delimita balconul.
adica el nu are nevoie de aprobare ptr geam si deconectare dar eu am nevoie ptr a-mi delimita balconul #-o
astept raspunsul dvs stimate domn
Am inteles si banuiam ca sunt ceva neintelegeri intre vecini si iata ca se lasa cu razbunari de o parte si de alta.
Atunci mergeti pana la capat si impreuna cu ceilalti proprietari obligati-l sa participe la chetuielile de intretinere si reparatii ale instalatiilor comune. Aveti ca baza legea 230/2007 cu normele de aplicare.
Mergeti la Primarie la serviciul Disciplina in constructii, singur sau impreuna cu alti vecini. Acolo explicati ce vreti sa faceti si solicitati avizul pentru separarea balcoanelor. Pentru ca aceasta separare nu afecteaza rezistenta cladirii este posibil sa vi se dea rapid avizul dar este posibil sa conditioneze aceasta lucrare de a se face uniform la toate balcoanele.
Daca vreti sa-l obligati pe vecin sa-si faca proiect pentru geamul practicat in perete, tot acolo o puteti face. Vecinul dv poate primi un avertisment sau o amenda si i se poate da un termen sa intre in legalitate, adica sa-si faca proiect si sa obtina aprobarile de rigoare asa cum trebuia sa procedeze inainte de a efectua lucrarea.
Sincer nu vreau eu sal oblig sa obtina aprobarile de rigoare ptr acel geam(daca dansul avea nevoie de lumina mai multa sa fie sanatos), pe mine ma deranjaza faptul ca sa deconectat de la caldura(fara sa intrebe pe nimeni) si nu sia facut alt sistem , si la mine este mai rece iarna!
La cheltuielile de intretinere va fi obligat sa participe iarna aceasta, fiindca acum functionam ca asociatie de proprietari spre deosebire de iarna trecuta cand nu aveam actele iesite de la judecatorie si combustibilul ptr centrala lam cumparat punand bani ''toti''locatarii'' cu bun simt , ca cine a fost smecher nu a platit ca dehh asai romanul..stiind ca nul putem obliga fara acte de asociatie.
Inchei aici in legatura cu aceste doua probleme nu inainte de a va multumi pentru sfaturile date pana acum si rugandu-va sa ma mai ajutati cu o chestie daca puteti!
Din punct de vedere legal in jurul blocului nu ar trebui sa existe un spatiu de acces pentru toti locatarii blocului??
Va intreb acest lucru deoarece dupa parerea mea constructorul fiind si vechiul proprietar al blocului , a facut o mare magarie,prin faptul ca le vandut celor de la parte si terenul din spatele blocului,specificand [b]in act notarial ca terenul poate fi folosit doar ca spatiu verde ,gradina[/b (acest act notarial lam vazut eu personal)],iar unii dintre cei de la parter spun acum ca ei au dreptul sa isi construiasca pe acel teren ce vor, adica vor sa-si mai faca camera(cu toate ca ma indoiesc ca o vor face ca nu cum sa o lumineze, iar in primul rand nu stiu cine le va aproba asa ceva ,afectand structura de rezistenta a fundatiei).
Chiar daca nu-si construiesc nimic, un locatar aflat la etajul 1 sau 2 cum poate trece prin spatele blocului daca are de recuperat de exemplu niste haine suflate de vant de pe balcon!
Stiu ca este o problema mai complicata dar va rog din suflet daca stiti ceva in legatura cu vreo lege (daca exista bineinteles)care sa specifice ca trebuie sa existe o cale de acces in jurul blocului pentru toti locatarii!
va multumesc
va rog sa imi spuneti daca stiti sau nu despre vreo lege ,cu privire la cale de acces in jurul blocului,
chiar nu stie nimeni??? nu de alta dar sa nu mai caut cai verzi pe pereti
multumesc
Sigur ca dumneavoastra vedeti ca pe acest forum apar raspunsuri imediat, adesea in cateva minute de la postarea intrebarii. Dar situatia pe care o prezentati este putin atipica si greu de raspuns fara acte in fata. De obicei in jurul blocului este o portiune doar de 0,8 metri de la perete care ar fi in proprietatea indiviza, a tuturor, a blocului. Mai incolo este domeniul public.
Ori dv ne spuneti ca cei de la parte sunt proprietari pe acel pamant. Proprietari dar de la ce distanta de bloc, de perete? Exista schite pe care se vede ca sunt proprietari chiar din perete fara sa ramana cale de acces?
Incercati la primarie unde este un serviciu care se ocupa de asociatii de proprietari, mergeti in audienta la primar, mergeti la serviciul disciplina in constructii si cu siguranta o sa va lamuriti pentru ca pe acolo ar trebui sa existe si ceva documente depuse, chite...
Poate, dupa aceea mai reveniti sa ne spuneti si noua.