avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... APELE ROMANE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

APELE ROMANE

In "fundul curtii" am o adancitura in care se strange apa din precipitatii, care ulterior se scurge natural in pamant. Asa a fost terenul primit mostenire, n-am facut nicio modificare. Am facut o sesizare la Apele Romane in legatura cu un canal pe care Primaria are obligatia sa-l decolmateze si nu o face. Apele Romane au purtat corespondenta cu primarul, care i-a informat ca in gradina as avea un iaz care inunda zonele limitrofe la precipitatii abundente, ceea ce mi s-a parut de-a dreptul ilar. Intelegeti ca s-a razbunat pt. ca am facut sesizarea, insa nu a vrut sa decolmateze de vorba buna, de-aia am ajuns aici. In consecinta, Apele Romane traseaza 2 sarcini:
-una Primariei:sa decolmateze canalul, cu termen imediat:
-una mie: sa efectuex lucrari de terasamente,, umpluturi, compactari, nivelari pentru dezafectarea iazului, cu termen imediat.
Am cautat in DEX sa vad definitia corecta a termenului Iaz, si nu are nicio legatura cu ceea ce am eu in gradina, respectiv o adancitura de teren care nu deranjeaza pe absolut nimeni.
Va intreb: atata timp ce terenul imi apartine, este proprietate privata, nu afecteaza vecinii, nu afectez mediul, au Apele Romane competenta de a-mi impune efectuarea unor astfel de lucrari?

Alte discuții în legătură

In urma unor lucrari de terasamente constand din umplutura,,executate ... bobota viorel bobota viorel In urma unor lucrari de terasamente constand din umplutura,,executate pe terenul din amonte de proprietatea mea,configuratia terenului s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)
Servitute? nicu_dulcesti nicu_dulcesti buna ziua,locuinta mea se afla pe un teren,intravilan, curti constructii plus gradina, in aval de drumul national.In 1966 s-au facut lucrari de modificare ... (vezi toată discuția)